Actualitate, Externe, Politic

Flota rusă din Marea Neagră va avea o nouă „regină”, după scufundarea crucișătorului Moskva

Fregata rusească Amiral Makarov ar putea deveni nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, înlocuind crucișătorul de rachete Moskva, scufundat luna trecută, a declarat pentru TASS o sursă apropiată agențiilor de securitate din Crimeea.

„După pierderea Moskvei, una dintre cele trei fregate Proiect 11356 ar putea deveni noul vas amiral al flotei ruse de la Marea Neagră. Până acum, fregata Amiral Makarov a fost aleasă”, a spus sursa.

Este cea mai nouă navă din flota de război a Rusiei

În octombrie 2021, o sursă din industria apărării a declarat pentru TASS, în ajunul celui de-al 9-lea Forum Internațional de Afaceri Maritime de la Sevastopol (SIMBF), că nava de asalt amfibie versatilă, proiectul 23900, Mitrofan Moskalenko, va deveni nava amiral a flotei Mării Negre după ce construcția sa va fi finalizată la Șantierul naval Zaliv din Kerci, Crimeea. Facilitățile de infrastructură sunt deja în curs de pregătire la Sevastopol, a spus el.

Amiral Makarov nu este o navă mare. Cu un echipaj de 200 de oameni, ea este de două ori mai mică decât principalele nave de luptă de suprafață ale Marinei SUA, distrugătoarele din clasa Arleigh Burke.

Fregata Amiral Makarov, o navă modernă

Fregata Proiectul 11356 Amiral Makarov a fost așezată de șantierul naval Yantar pe 29 februarie 2012 și lansată pe apă pe 2 septembrie 2015. A fost livrată Marinei Ruse pe 25 decembrie 2017. Este a treia navă din seria de fregate Proiect 11356 construite de Șantierul Naval Yantar pentru Ministerul Apărării. Primele două fregate Proiectul 11356 Admiral Grigorovici și Amiral Essen au fost livrate în 2016. Toate cele trei nave aparțin Flotei ruse din Marea Negre.

Fregatele Proiectului 11356 au o greutate de 4000 de tone și ating o viteză de 30 de noduri. Capacitatea lor de croazieră este de 30 de zile. Aceste fregate sunt înarmate cu tunuri de artilerie A-190 de 100 mm, arme antiaeriene și de artilerie, torpile și arme antisubmarine, precum și rachete de croazieră de precizie Kalibr. De asemenea, poate transporta un elicopter Ka-27 sau Ka-31.

 

Sursa: Ziarul National 

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Tataie
Tataie
1 an în urmă

Pai nu ziceau ca au lovit-o si pe asta ukrainienii? Probabil la fel ca ghost of Kyev si fakeuri