Actualitate, Economic, Politic

A început dezmembrarea benzilor de cărbune de la Mintia: Sunt duse la fier vechi

A început dezmembrarea benzilor care transportau cărbune către Termocentrala Mintia, pentru ca, apoi, să fie duse la fier vechi, arată Ştiri de Hunedoara.

Termocentrala Mintia a fost vândută în data de 26 august 2022, cu suma de 91 milioane de euro, grupului de firme irakian Mass Group. Ahmad Ismail Saleh, președintele Mass Group, a dat asigurări că va fi făcută o investiție de un miliard de euro într-o centrală nouă pe gaze.

„De îndată ce vom primi autorizațiile necesare, suntem gata să pornim investiția. Avem două companii de top, Siemens și GE, cu care avem parteneriate și sunt gata să livreze echipamentele necesare. Valoarea totală a investiției în acest proiect este de un miliard de euro. În timpul lucrărilor, avem nevoie de 600 de persoane din zonă, ca viitori angajați. În timpul operării, avem nevoie de 200-250 de oameni”, a spus Saleh, într-o conferință de presă organizată la Mintia.

“Pot să confirm aici în fața tuturor că nu ne vom atinge de niciun echipament vechi al centralei actuale, până la începerea construcției noii centrale. Suntem aici să construim, nu ca să dezmembrăm”, a spus oficialul, pe fondul temerilor din ce în ce mai accentuate că, înainte de a se întâmpla orice, la Mintia, vor fi tăiate toate echipamentele actuale și vor fi vândute la fier vechi.

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile