Actualitate, Externe, Politic

Apar primele rezultate de la referendum: În regiunea Zaporijia, 93% dintre cei care au votat au susținut aderarea la Rusia

În prima zi a referendumului, 93% dintre cei care au votat s-au pronunţat în favoarea aderării regiunii Zaporijjia la Federația Rusă, relatează Agenţia de presă TASS, cu referire la rezultatele unui studiu al Institutului republican de studii politice și sociologice din Crimeea, scrie Rador.

 

 

Potrivit Agenției TASS, 500 de locuitori ai regiunii au fost chestionați în prima zi a referendumului.

”Din cei care au votat la referendum și au răspuns la întrebări, 93% au declarat că s-au pronunţat în favoarea aderării regiunii Zaporijjia la Federația Rusă, în timp ca 7% au declarat că susțin statutul ucrainean al regiunii”, se specifică într-un comunicat al institutului.

Preşedintele comisiei electorale din autoproclama republică populară Luhansk (regiunea Luhansk, din Ucraina, n.r.), Elena Kravcenko, a declarat că instigatorii ucraineni au postat adresele comisiilor electorale, secţiilor de vot din regiunea Luhansk pe rețelele de socializare și le cer trupelor ucrainene să deschidă focul asupra lor.

În perioada 23-27 septembrie au loc referendumuri privind aderarea la Federația Rusă a regiunilor Luhansk şi Doneţk, Herson și Zaporijjia.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile