Actualitate, Externe

Bill Gates, acuzat că a plătit sute de milioane de dolari pentru o campanie împotriva lui Elon Musk!

Patronul Tesla, Elon Musk, și-a adâncit dușmănia cu fondatorul Microsoft, Bill Gates, răspunzând pe Twitter la un articol în care se afirma că Gates îi finanțează criticii.

Musk a postat, marți, pe Twitter „sigh” ca răspuns la un link către un articol al Breitbart care susținea că fundația lui Gates a donat „sute de milioane de dolari” către numeroase grupuri care se află în spatele unei campanii care împinge agenții de publicitate să boicoteze Twitter dacă Musk preia conducerea.

Grupuri de „bani negri”

În articol se spune că Fundația Gates a făcut donații pentru 11 dintre cei 26 de semnatari ai unei scrisori deschise care promovează boicotul, distribuind banii prin intermediul New Venture Fund și Tides Foundation, care au fost caracterizate ca fiind grupuri de „bani negri”.

Informația vine în urma unei dispute tot mai dure între Musk și Gates, care a criticat recent planul directorului general al Tesla de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, scrie Daily Mail.

Musk l-a acuzat, de asemenea, pe Gates că a luat o poziție importantă pariind împotriva acțiunilor Tesla, comparând figura creatorului Microsoft un emoji cu un bărbat însărcinat.

Gates a declarat luna trecută că, deși Musk are o reputație bună ca om de afaceri, ar putea agrava dezinformarea pe Twitter dacă își va finaliza preluarea așa cum a fost planificat.

Controverse vizavi de Twitter

„De fapt, el ar putea înrăutăți situația”, a spus Gates. „Nu acesta este palmaresul său. Experiența sa cu Tesla și Space X este destul de uluitoare în ceea ce privește alcătuirea unei echipe excelente de ingineri și luarea de oameni care lucrează în aceste domenii într-un mod mai puțin îndrăzneț și punerea lor în valoare. Mă cam îndoiesc că acest lucru se va întâmpla de data aceasta, dar ar trebui să avem o minte deschisă și să nu-l subestimăm niciodată pe Elon”.

Însă Gates a pus la îndoială intențiile lui Musk legate de aplicație. Miliardarul de origine sud-africană a declarat că achiziția Twitter este motivată în primul rând de dorința de a readuce aplicația la statutul de loc pentru schimbul liber de idei și a afirmat în repetate rânduri că dorește să se îndepărteze de „cenzură” și să se poziționeze de partea libertății de exprimare.

Musk, „absolutist al libertății de exprimare”

Musk, care se autointitulează un absolutist al libertății de exprimare, a criticat politicile de moderare ale Twitter. „Știi, care este scopul lui?” a întrebat Gates. „Când vorbește despre deschidere, ce părere are despre ceva de genul „vaccinurile omoară oameni” sau că „Bill Gates urmărește oamenii”, este acesta unul dintre lucrurile pe care consideră că ar trebui să fie răspândite? Așa că nu este total clar ce are de gând el să facă”.

Gates a adăugat, de asemenea, că nu a luat în nume personal recentele tweet-uri ale lui Musk despre el.

Luna trecută, Musk a disprețuit burta lui Gates pe Twitter, postând o fotografie a mogulului Microsoft alături de controversatul emoji al bărbatului însărcinat al Apple. Gates a refuzat, de asemenea, să spună dacă a scurtcircuitat sau nu personal Tesla, spunând doar că schimbările climatice reprezintă un obiectiv al Fundației Gates. „Este posibil ca acțiunile să fi scăzut și oricine a vândut acțiunile să fi făcut bani, nu știu”, a spus el.

„Nu cred că Tesla scăzând sau crescând este o declarație despre seriozitatea ta în ceea ce privește schimbările climatice”, a adăugat el. „Aplaud rolul Tesla în sprijinirea schimbărilor climatice. Nu am decât lucruri pozitive de spus despre Elon, dacă el înrăutățește situația pe Twitter, bine, voi vorbi despre asta, dar nu aș presupune că asta se va întâmpla”, a mai spus el.

„Elon are tone de bani și este foarte sofisticat”

Gates, al treilea cel mai bogat om din lume după Musk și Jeff Bezos, l-a atacat la începutul acestui an pe directorul general al Tesla după ce producătorul de vehicule electrice a anunțat că a preluat o participație de 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin.

„Elon are tone de bani și este foarte sofisticat, așa că nu mă îngrijorează faptul că Bitcoin-ul său va urca sau coborî la întâmplare”, a declarat Gates pentru Bloomberg.  „Cred că în aceste manii se implică oameni care nu au prea mulți bani de care să se lipsească, așa că nu sunt optimist în privința Bitcoin. Gândul meu general ar fi că, dacă ai mai puțini bani decât Elon, ar trebui probabil să ai grijă”, a spus el.

Gates a mai făcut anterior comentarii cu privire la faptul că camioanele electrice, precum Tesla Semi, nu sunt viabile, la care Musk a replicat. Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii Joe Rogan Experience, Musk a spus că el crede că fondatorul Microsoft a avut la un moment dat o poziție care a afectat la un moment dat acțiunile Tesla.

„Am auzit asta la un moment dat, a avut o poziție de acest fel. Nu știu dacă este adevărat sau nu, dar pare ciudat”, i-a spus Musk lui Rogan. „Oamenii pe care îi cunosc, care cunosc destul de bine situația, i-am întrebat „sunteți siguri?” și au spus „da, are o poziție scurtă uriașă pe Tesla.” Asta nu a funcționat prea bine.’

Grupuri care au semnat luna trecută o scrisoare deschisă prin care cereau agenților de publicitate să boicoteze Twitter dacă Musk își finalizează preluarea de 44 de miliarde de dolari.

 

Sursa:Tudor Borcea/ Ziarul National

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile