Actualitate, Externe, Politic

Comandant al batalionului naţionalist ucrainean Aidar, reținut în Rusia – El are experienta in aruncarea in aer a podurilor (+VIDEO)

Comandantul adjunct al unei unităţi aparţinând batalionului naţionalist ucrainean Aidar, Denis Muriga, a fost arestat în Rusia, relatează joi agenţia Interfax, citată de EFE, preluată de Agerpres.

La fel ca batalionul Azov, batalionul Aidar a fost constituit din combatanţi naţionalişti ucraineni în timpul războiului din Donbas în anul 2014 şi între timp a fost integrat în armata ucraineană.

Un tribunal din Rostov-pe-Don, regiune rusă limitrofă cu Ucraina, a dispus joi două luni de arest preventiv pentru Denis Muriga.

Acesta are dublă cetăţenie, rusă şi ucraineană, şi a fost reţinut în timp ce încerca să treacă graniţa rusă prezentându-se drept refugiat.

 

 

Justiţia rusă a formulat împotriva lui mai multe capete de acuzare. Conform Moscovei, în 2015, în timpul conflictului armat dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi susţinuţi de Rusia, Denis Muriga a participat la distrugerea unui pod în regiunea prorusă Lugansk şi a ucis în acea operaţiune membri ai unei miliţii separatiste.

Batalionul Aidar a acţionat în nordul regiunii Lugansk şi a fost acuzat în anul 2014 de organizaţia Amnesty International de implicare în abuzuri generalizate, inclusiv sechestrări, detenţii ilegale, rele tratamente, furturi, extorcări şi posibile execuţii.

 

Sursa: G4Media.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile