Actualitate, Economic, Politic

Cozi kilometrice la benzinării! Benzina a ajuns la 11 lei! – Reacția ministrului Energiei

S-au format cozi kilometrice miercuri seară la multe benzinării din țară, după ce mai multe stații au urcat prețul la peste 11 lei pentru un litru de benzină. Românii s-au speriat că se va termina benzina, reacționând ca pe vremea comunismului.

Totul se pare că a pornit de la o fotografie care a circulat în mediul online, de la o benzinărie de undeva din județul Bihor, unde era afișat un preț de 11 lei pe litrul de benzină.

De la Oradea până la Iași, de la București la Timișoara și Cluj, toată țara a fost cuprinsă de panică, iar imaginile vorbesc de la sine.

Ministrul Energiei spune că există stocuri suficiente de carburanți

Autoritățile au precizat că nu este motiv pentru panică, este o isterie nejustificată, mai ales că prețul benzinei și al motorinei nu va crește atât de mult în perioada următoare. Cel puțin nu la valorile despre care au vorbit șoferii.

„Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei, și de mîine să înceapă controale pentru că deja mi se pare că este o speculație, iar speculațiile trebuie aspru pedepsite mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a spus miercuri seara, la Digi24, Virgil Popescu.

Și totuși, oamenii au așteptat zeci de minute pentru a ajunge să-și ia combustibil, în condițiile în care s-a dus vorba din gură în gură că s-ar scumpi serios combustibilul în zilele următoare.

 

Sursa: Ziarul National 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile