Actualitate, Politic

Iohannis nu a purtat mască la congresul PNL doar dacă a fost fotografiat, la ce pedeapsă se poate aștepta? – După Congresul PNL, polițiștii fac dezvăluiri din interior! Au reapărut planurile de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

Sâmbătă noaptea, după ce Partidul Național Liberal și-a ales noul președinte, în persoana premierului Florin Cîțu, președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a lansat în spațiul public acuzații dure.

Bogdan Bănică dezvăluie că au reapărut, acum, planurile de amenzi pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, referitoare, printre altele, la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Șeful SNPR DECUS face apel la ministrul de Interne, Lucian Bode, și la factorii decizionali să lase polițiștii să-și facă meseria, să prindă hoți, violatori și tâlhari, nu să alerge după „bunici nemascați care își plimbă nepoții pe aleile dintre blocuri”.

 

Întrebare: La ce pedeapsă se poate aștepta Klaus Iohannis, care a purtat mască la Congresul PNL doar dacă a fost fotografiat?!

<<„După ce nemernicii ăia s-au călcat azi cu miile pe picioare, sfidând toate normele legislative pentru combaterea pandemiei, voi îndrăzniți să ne impuneți să nu stăm 8 prieteni la aceeași masă, după o zi de muncă?”

„După ce aceiași nemernici de politicieni poastă masca când, cum și dacă vor, voi îndrăzniți să scoateți topul de procese-verbale să ne amendați când coborâm scările la metrou fără mască?”

„După ce toate amenzile aplicate în așa-zisele valuri 1, 2 și 3 au fost anulate, fiind declarate neconstituționale, de ce mai pierdeți vremea să mai scrieți una?”

⚠ Sunt întrebări la care colegii mei din operativ, ăia din stradă, pe care în frunte cu noul ales îi blamați agresiv, trebuie să răspundă, din ce în ce mai des, domnule ministru Bode. ‼️

Sunt întrebări la care colegii mei nu au răspuns, domnule ministru Bode.

După ce azi o țară întreagă a văzut cum ați stat „înghiorlăniți” ca patrupedele behăitoare la strungă , ce argumente credeți că va avea polițistul de rând încercând să răspundă întrebărilor de mai sus?

⚠ Ca și acum câteva luni (înainte ca virusul să intre în vacanță) factorii decizionali revin cu dispoziții obsesive referitoare la sancțiunile aplicate de polițiști pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 (aia cu masca pe mufă). Dacă pe alte linii de muncă au cam dispărut planurile de amenzi, au reapărut acum, parcă mai agresiv ca niciodată, mai milițienesc ca niciodată, singurul criteriu de evaluare/apreciere al agentului de poliție redevenind numărul cetățenilor sancționați la Legea 55.

De ce nu ne lăsați, domnule ministru Bode, pur și simplu să ne facem treaba? De ce nu ne lăsați să ne facem meseria, aceea de #polițist?! Dacă nu cunoașteți, vă reamintesc că noi suntem polițiști. Polițiști care se ocupă în principal cu prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, domnule ministru.
Nu mai învrăjbiți populația împotriva uniformei albastre, care până la urmă vă apără și vouă dosurile! Nu faceți decât să continuați și să alimentați campania de denigrare și de slăbire accentuată a autorității Poliției Române, de la cel mai înalt nivel.

Lăsați judiciaristul să prindă hoți, violatori și tâlhari, lăsați agenții de la ordine publică și din mediul rural să mențină ordinea și liniștea publică, lăsați, domnule ministru, polițistul de economic să lucreze în dosarele de evaziune fiscală, lăsați rutieristul să „scoată” din trafic bețivii și drogații! Lăsați-ne să muncim, nu ne impuneți iar să alergăm după bunici „nemascați” care își plimbă nepoții pe aleile dintre blocuri.

Lăsați polițistul să muncească, domnule ministru, nu fiți din nou regizorul unui circ grotesc pe spatele polițistului și al cetățeanului de rând!

„Azi o să acționăm pe legea 55, chiar dacă ați fost chemați din timpul liber! Cine nu vine cu rezultate (adică amenzi, asta înseamnă „rezultate”), va fi planificat si mâine în acțiune!” – citat dintr-un instructaj efectuat în serile trecute de un ilustru adjunct de poliție județeană, Cătălin.

Lăsați polițistul să muncească, lăsați polițistul să rămână polițist, domnule ministru, în slujba cetățeanului, nu în defavoarea lui! Așa cum a jurat. Așa cum #ați jurat!!>>, este mesajul lui Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS.

Plan de amenzi pentru polițiști și în perioada stării de urgență

Anul trecut, Valer Kovacs, vicepreședinte regional al SNPR DECUS, dezvăluia că, pe perioada stării de urgență, a fost impus un plan de amenzi în Poliția Română.

Ca urmare a dezvăluirii sale, Kovacs a fost dat afară din Poliția Română. Ulterior, Valer Kovacs a fost reprimit în rândurile polițiștilor.

Sursa: Bugetul.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile