Actualitate, Social

Este o amenințare reală sau lupta mafiotă a unui producător de medicamente plus OMS? : Patru siropuri pentru tuse au ucis 66 de copii – ‘Este posibil un risc global’

OMS a emis o alertă că patru siropuri pentru tuse și răceală produse de India’s Maiden Pharmaceuticals ar fi putut ucide 66 de copii în Gambia și au fost distribuite în alte țări, transmite agenția Rador, citând cotidianul belgian Le Soir.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus însuşi, a fost cel care a anunțat „Alerta de produs medical” în timpul conferinței sale de presă săptămânală pe probleme de sănătate globală.

Medicamentele contaminate sunt siropurile pentru tuse și răceală care „pot fi legate de leziuni renale acute și moartea a 66 de copii”, a spus el.

Este vorba despre patru produse: Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrop, Makoff Baby Cough Syrop și Magrip N Cold Syrop. Toate sunt fabricate de aceeași companie Maiden Pharmaceuticals Limited.

„În plus, producătorul ar fi putut folosi același material contaminat în alte produse și le-a distribuit local sau le-a exportat. Prin urmare, este posibil un risc global”, a avertizat OMS. „OMS investighează împreună cu compania și autoritățile de reglementare din India”, a spus Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În documentul tehnic al alertei, OMS a indicat că „analiza de laborator a probelor din fiecare dintre cele patru produse confirmă contaminarea cu dietilen glicol și etilen glicol în cantități inacceptabile”.

Dietilenglicolul și etilenglicolul sunt toxice și pot fi fatale. Efectele nocive includ – conform OMS – dureri abdominale, vărsături, diaree, incapacitate de a urina, cefalee, stare psihică alterată și leziuni renale acute care pot duce la deces. Ca măsură de precauție, OMS recomandă tuturor țărilor să detecteze și să elimine aceste medicamente din circulație.

 

Sursa: stiripesurse.ro

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile