Fară Categorie

Europei îi ies pe nas refugiații! O mare capitală din UE nu mai primește ucraineni de la 15 iunie!

Praga îşi va închide, de la 15 iunie, porțile pentru refugiaţii ucraineni. Aceștia nu vor mai fi primiți în capitala Cehiei, ci urmează a fi redirecționați spre alte regiuni din țară.

Anunțul oficial a fost făcut chiar de primarul orașului Praga, Zdenek Hrib, într-o declarație preluată de europe-cities.com.

Praga nu mai primește refugiați

Centrul pentru refugiații ucraineni din Vysočany va fi închis pe 15 iunie pe termen nelimitat. Edilul capitalei cehe a spus că măsura intră în vigoare până când Guvernul va introduce un sistem de redistribuire a refugiaților.

„CAPACITĂȚILE DIN PRAGA AU FOST DEPĂȘITE DE MULT. SINGURUL INSTRUMENT DE MANAGEMENT CARE NE RĂMÂNE ESTE SĂ ÎNCHIDEM KACPU (CENTRUL REGIONAL DE ASISTENȚĂ PENTRU UCRAINA) ȘI SĂ REDIRECȚIONĂM REFUGIAȚII CĂTRE ALTE REGIUNI DIN CEHIA CARE ÎNCĂ MAI AU CAPACITATEA DE A-I PRIMI” – ZDENEK HRIB, PRIMARUL CAPITALEI PRAGA

Praga este afectată de un aflux mare de refugiați, care, potrivit primarului, sunt de până la patru ori mai mulți decât în ​​alte regiuni. KACPU, care deservește Praga și Boemia Centrală, s-a ocupat până acum de peste 90.000 de persoane.

Cehia s-a săturat de refugiații lui Zelenski

Primarul Pragăi a dat vina pe Guvern pentru că nu a creat un sistem de redistribuire a refugiaților. Potrivit acestuia, orașele comunică doar motivele pentru care sistemul nu poate fi creat, în loc să propună pași concreți.

Autoritățile din Praga plătesc 140 de coroane din bugetul său pentru cazare în plus față de contribuția statului, sumă pe care nu o va mai acorda după data de 15 iunie.

 

Sursa: Andreea Vlad/ Ziarul National 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile