Actualitate, Politic

Guvernul Ciucă a trecut de Parlament! Rezultatul votului

Guvernul Ciucă, susținut de PSD, PNL, UDMR și minorități, a trecut, joi, de votul Parlamentului. Un rezultat de așteptat, până la urmă, ca urmare a formării noii majorități.

Total parlamentari: 466

Parlamentari prezenți: 444

Voturi exprimate: 444

Voturi anulate: 0

Voturi pentru: 318

Voturi împotrivă: 126

Abțineri: 0

La scurtă vreme după ce s-a anunțat rezultatul oficial al votului de joi din Parlament și s-a aflat că Legislativul acordă încredere Guvernului pe care îl va conduce, Nicolae Ciucă a făcut câteva scurte declarații, de la microfonul sălii de plen.

„Doresc să vă mulțumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere, de asemenea doresc să le mulțumesc celor care nu ni l-au acordat. Și cred că este foarte important – atât pentru noi, membrii Guvernului, cât și pentru dvs., toți membrii Parlamentului, să știți că am înțeles din tot ceea ce s-a exprimat că ne-am asumat o răspundere foarte mare, am înțeles și recomandările făcute de cei care au luat cuvântul din partea opoziției”, a afirmat Ciucă.

Noul premier: „Vă rog sa ne daţi voie să mergem şi să ne apucăm de treabă”

Noul premier a adus în discuție situația generată de COVID-19. „Suntem un guvern al României și vom face tot ce este posibil, așa cum ne-am asumat, să avem în centrul atenției noastre cetățeanul român și să facem ce este cu putință să depășim toate aceste probleme pe care le avem (…) din cauza crizei COVID. (…) Vă rog sa ne daţi voie să mergem şi să ne apucăm de treabă”, a mai punctat Ciucă în scurtul mesaj transmis din Parlament. La scurt timp după, Marcel Ciolacu a declarat închisă ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului.


Au fost voturi 318 „pentru”, 126 „împotrivă” și 0 abțineri. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurtă vreme, de la microfonul sălii Parlamentului.

Vă amintim că pentru a trece de Legislativ, erau necesare 234 de voturi „pentru”.

Senatorii și deputații s-au reunit, joi, în ședință comună, în cadrul căreia au avut loc dezbateri asupra programului de guvernare și a listei Guvernului. Cu o zi înainte, toți miniștrii propuși pentru a face parte din Executivul Ciucă au trecut de comisiile parlamentare de specialitate, cu aviz favorabil numirii lor în funcțiile pentru care au fost nominalizați.

Urmează ca noul premier Ciucă și miniștrii din Executivul pe care îl va conduce să ajungă la Cotroceni, pentru a depune jurământul.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile