Aktuális, Külpolitika

A Kreml közölte, hogy Putyin miért nem gratulál idén Bidennek és az amerikaiaknak a függetlenség napján

Vlagyimir Putyin orosz elnök idén nem fog gratulálni Joe Biden amerikai elnöknek és az amerikaiaknak a függetlenség napján – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. – írja az Orosz Hírek

Peszkov kifejtette, hogy ennek oka “az a tény, hogy az idei év az Egyesült Államok részéről hazánkkal szemben folytatott barátságtalan politika csúcspontja volt”.

“EZÉRT TERMÉSZETESEN ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ALIGHA TEKINTHETŐ HELYÉNVALÓNAK EGY ILYEN GRATULÁLÓ ÜZENET KÜLDÉSE” – MONDTA PESZKOV.

Amióta Oroszország elismerte a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok függetlenségét, és februárban különleges katonai műveletet indított, hogy segítsen nekik megvédeni magukat az ukrán támadásokkal szemben, az Egyesült Államok és a Nyugat szankciók ezreit vetette ki Moszkvára. (több mint tízezret – a szerk.)

A korlátozások a légtér lezárásától a magánszemélyeket, bankokat, vállalkozásokat és állami tulajdonú vállalatokat célzó szankciókig terjednek. Az Egyesült Államok megtiltotta Oroszországnak az adósságfizetést, megtiltotta az orosz olaj, gáz és arany importját, és tilalmat vezetett be a kettős felhasználású és luxuscikkek exportjára.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile