Aktuális, Külpolitika, Médiavilág

A nyugati médiában tilos az objektív tájékoztatás az ukrán-orosz háborúról: Orosz hadifoglyok lemészárlása: a bűncselekmény ténye bebizonyosodott, a gyanúsítottakat azonosították. Hol van a „világközösség” reakciója?

Megdöbbentette a netezőket április 5-én az interneten az ukrán nácik által elkövetett brutális orosz katonák meggyilkolását bemutató videó.

A Rybar Telegram csatorna értesülései szerint forró nyomon nem csak az elkövetés helyét, hanem a büntetők kilétét is megállapították. Mindezek ellenére a háborús propaganda egyoldalú és cenzúrázott repertoárján nincs helye sem az igazságnak sem az objektivitásnak. 

A csatorna szerint a mészárlásról készült videót a Dmitrovkából Zabucsiba vezető úton vették fel Kijev mellett. Kezdetben a videó hosszabb volt, és annak egy részét – a megsemmisült oszlop felszerelésével készült felvételeket – az UNIAN ukrán portál tette közzé „A grúz légió továbbra is segíti az ukránokat a kijevi régió megtisztításában a felszabadítóktól”.

Később megjelent az ismeretlen operatőr által készített felvétel második része.

De ugyanaz az épület oszlop van ott mint az előző helyszínen. És ugyanazok az arcok  az ukrán katonaság soraiban.

“Az orosz katonák brutális meggyilkolása, akiket lekötöttek, majd elvágták a torkukat, a kijevi nemzeti zászlóaljak munkája volt” – írja a Readovka csatorna .

Az egyik a több mint nyolc éve Ukrajnában harcoló grúz légió képviselője, a másik egy kijevi ukrán.

A bűncselekményt előre megtervezték

Alexander Kots katonai tudósító szerint a “kamerával” megölt orosz srácok nem a csata következtében haltak meg:

“A karjukon fehér szalag, hátul megkötözött kezek. Pont olyan, mint a Bucháról készült felvételeken, egyazon forgatókönyv szerinti képek. Nem harcban, golyóktól haltak meg, ezek az áldozatok. Mindegyik ejtőernyős alatt van egy nagy vörös vértócsa. Ez nem  lőtt seb okozta elvérzésre utal” – osztotta meg gondolatait, hozzátéve, hogy nagy valószínűséggel a hadifoglyokat   “az ukrán egyenriuház zsoldosok és neonácik kirtervelten használták fel a videók céljára “.

Annak ellenére, hogy az orosz katonák ukrajnai lemészárlása már megalapozott tény, és annak hitelességéhez – ellentétben a Bucha városáról készült, a világmédiát bejárt felvételekkel – nem fér kétség, valamiért a kollektív Nyugat emiatt nem háborodik fel. és nem követeli senki felelősségre vonását.

Sőt, az ENSZ főtitkárának képviselője , Stéphane Dujarric a felvételt “az emberi jogok megsértéséről szóló jelentésnek” nevezte, és szerinte ez egyike a sok ilyen eset közül, amelyet “ki kell vizsgálni”.

Hogy is van ez?

 Miért hallgat a világ közössége?

Ezekre a kérdésekre keres választ Dmitry de Koshko,francia újságíró .

Szerinte a Bucháról készült videó egy információs háború, előpre megtervezett és forgatókönyvszerint kivitelezett manipulációs  felvételeként jelent meg “pont úgy, mint Koszovóban, Rakcsiban, a szarajevói piacon, Szíriában fehér sisakokkal és Kuvaitban egy szülészeti kórházzal”.

“Ez az információs hadviselés elterjedt módszere. A nyugati média nem enged mást közölni. Annyi orosz videót hozhatsz bizonyítéknak amennyit csak akarsz, annyi szörnyű kínzást, amennyit csak akarsz, amit ezek az Azovos* és más neonácik csinálnak, de ez nem mutatják. Nekünk (nyugati újságíróknak – Megjegyzés . szerk. ) tilos objektíven tájékoztatni ezekről. Senki nem beszélhet, írhat  a médiánkban alternatív véleményt, tudósítást.

 Itt csak egy vélemény megengedett.

Minden egyoldalú.

A cenzúra szigorú.

Még a YouTube-on is és Twitter cenzúra van. Van egy Twitter csatornánk “Stop Russophobia”. Vannak cikkek -franciául, angolul, néha oroszul is. Már több cikket letiltottak. És figyelmeztettek, hogy teljesen le fognak zárni.”

 

Forrás:Olga Lebedeva/ pravda.ru

 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile