Aktuális, Tények mögött a lényeg

„Én is gyilkoltam!” – A hírhedt covid-protokoll ad munkát a nyomozóknak, egy covid osztályon dolgozó orvos vallomásából robbant ki a botrány, 13 esetben nyomoz a román ügyészség  emberölés miatt

A “covid-prtokollal” megölt kórházi betegek ügyében kezdett vizsgálatot az ügyészség Romániában. Az ügyészek nem zárták ki annak lehetőségét, hogy a nagyszebeni megyei kórház, sürgősségi részlegén (ATI) levő covid osztályokon a sorozatosan bekövetkezett halálesetek valóban orvosi gondatlanságból következtek be. Ezért úgy döntöttek, hogy minden olyan esetben, amikor az elhunytak hozzátartozói rendőrségi feljelentést tettek  miatt, mert úgy vélték, a covid-kórházba beutalt és ott kezelt hozzátartozójukat ott  megölték, lefolytatják a bűnügyi vizsgálatot.

A hírt péntek este közölte a Mediafax hírügynökség, majd a román médiumok, miután a nagyszebeni ügyészség hivatalos közleményt adott ki az eset kapcsán.

Ebből kiderül, 13 új esetben kezdeményeznek további bűnügyi nyomozást emberölés elkövetésének alapos gyanúja miatt.

A botrány még ez év tavaszán robbant ki Nagyszebenben. Egy az ottani megyei kórház covid részlegén dolgozó ápolónő is vallomást tett márciusban, melyben elmondta, a covidosnak nyilvánított betegeket valóban lekötözték és benyugtatózták, még akkor is, ha azok légzési elégtelenségben szenvedtek.

A Digi24 televízió által közölt nyilatkozatban a szebeni intenzív osztály ápolónője többek között az alábbiakat mondta el:

 

” Láttam, ahogy embereket szedációval öltek meg. Az automatikus fecskendők, amibe az erős nyugtatókat tették működtek. Nem láttam senkit sem ott meggyógyulni, élve távozni. Műszakom végén otthagytam az életben levő beteget, és másnap már nem találtam. Meghalt. Az összes megkötözött páciens embertelen módon volt megközözve, láttam a kötözés miatt felduzzadt, sebes kezeket, ödémás megkötözött emberi lábakat.

Főleg azokkal a kiszolgáltatott betegekkel tették ezt, akiknek nem voltak rokonaik. Ez azt jelentette, hogy ezeknek az embereknek senkijük nem volt, bármit megtehettek velük “- mondta a nővér.

 

Ezek a kijelentések azt követően jelentek meg, hogy a kórház egy másik alkalmazottja nyilatkozott a szebeni ATI részlegen zajló dolgokról. A neve elhallgatását kérő személy, egy orvos, aki ott dolgozott, elmondása szerint az ATI részlegre érkező covidosnak nyilvánított betegeket azonnal szedálják ,  Midazolam, Propofol és Fentanyl érzéstelenítőkkel és rendkívül erős nyugtatókkal,  márpedig a légzési elégtelenségben szenvedő betegeket ezzel egyértelműen életveszélybe sodorják.  A kiadott, hivatalos  covid-protokoll szerint azonban ez az eljárás, míg olyan esetekben, ha az illető más idült vagy súlyos bajban is szenved, azt nem veszik figyelembe, nem kezelik, vallotta a volt egészségügyi alkalmazott. Voltak betegek, akiknek a kezét és lábát összekötözték, ha azok nyugtalanok voltak, vagy éppen azért vergődtek, mert fuldokoltak.

A feljelentést megtevő férfi elmondta, őt magát is utasították, hogy az erős nyugtatókat beadja a betegeknek, azonban egy idő után nem bírta ezt csinálni.

Az eset nem egyedi, több romániai városban derültek ki hasonló dolgok, így Marosvásárhelyen (itt egy híres, néhai  Benedek István orvosprofesszort saját egykori tanítványai tettek el láb alól a covid-protokollal) , Aradon és legutóbb Nagyváradon.

Nagyváradon egy volt kórházi ápoló kereste fel Mihai Lasca parlamenti képviselőt, akinek egy élő adásban elmondta milyen szörnyűségeket kellett tegyenek a betegekkel a covid-protokoll szerint. A váradi volt ápoló ugyanazt mondta el, mint a szebeni kórházi alkalmazottak. ezt követően

Lasca feljelentést tett a Legfelsőbb Ügyészségen, melyben kérte, kezdjenek vizsgálatot azzal kapcsolatban, mi történik tulajdonképpen a covid-osztályokon, ahol már nem lehet tudni, valóban a vírus vagy éppen a hírhedt covid-protokoll gyilkolja a beutaltakat.

A nagyváradi ápoló román nyelvű nyilatkozata az alábbi videóban megtekinthető.

VIDEÓ:

Forrás: : Mediafax./ Informatia Libera

-szmm-

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile