Aktuális, Külpolitika, Tények mögött a lényeg

LEHULL A LEPEL AZ UKRAJNAI BIOLÓGIAI LABORATÓRIUMOKRÓL: Félelmetes kísérletek: milyen titkos dokumentumokat fedeztek fel az ukrajnai amerikai biolaboratóriumokról az RF (Orosz Föderáció) fegyveres erői (+VIDEÓ)

Ukrajnában, a biológiai  laboratóriumokban tanulmányozták és fejlesztették a pestis, a kolera, a vérhas, az lépfene, a tularemia (nyúlláz) és más halálos betegségek kórokozóit.

Egyre érdekesebb dokumentumokat, parancsokat és határozatokat fedeznek fel az orosz csapatok által Ukrajnában elfoglalt parancsnoki állomásokon. Azon a napon, amikor a különleges hadművelet elkezdődött, az első dolog az volt, hogy az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetségének honlapjáról minden információ eltűnt Kijev és Washington katonai-biológiai együttműködéséről (portálunk erről szóló cikke).

 

Az Orosz Hadügyminisztériumának sajtótájékoztatója, 13 – Március-2022

 

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a Pentagon részt vett a különleges biológiai fegyverek létrehozásának kutatásában Ukrajna területén. Az egyik feladat, amellyel sok titkos amerikai biológiai laboratórium, különösen Kijevben, Harkovban és Odesszában foglalkozott, olyan bioágensek létrehozása volt, amelyek képesek szelektíven befolyásolni bizonyos etnikai csoportokat. Szláv etnikai csoporthoz tartozó, különböző régiók lakóitól származó nagy mennyiségű vérszérumot szállítottak Ukrajnából külföldre.

 

A kötelezővé tett PCR teszt valójában egy genetikai teszt, ami a pandémiás hazugság alatt genetikai minták millióinak begyűjtését szolgálta

2017-ben Oroszországban betiltották az ilyen bioanyagok gyűjtését, ami derült égből villámcsapásnak számított. Most, a koronavírus-járvány után megváltozott a hozzáállás ehhez a témához. És jó okkal.

A Honvédelmi Minisztérium szerint a vándorló madarak, amelyek vonulási útvonala Oroszországon keresztül halad, valamint a denevérek és rágcsálók fertőzéshordozónak számítottak, beleértve a magas patogenitású H5N1 influenzát is, amelynek emberi halálozása eléri az 50%-ot.

Most egy különleges akciónak köszönhetően, legalábbis Ukrajna területén, sikerült megállítani az Egyesült Államok szörnyű felelőtlen kísérleteit, melyek a koronavírus-járványhoz hasonló következményekkel járhatnak és ez önmagában is sok kérdést vet fel.

Washington felháborító képmutatásának újabb példája – március 11-én este Oroszország összehívta az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését a biológiai laboratóriumok témájában.

Linda Thomas-Greenfield amerikai képviselő azzal érvelt, hogy a Fehér Ház semmit sem tudott semmilyen kísérletről. Nyilván megfeledkezve arról, hogy Victoria Nuland helyettes külügyminiszter korábban megerősítette a titkos laboratóriumok létezését Ukrajnában, és most már csak az érdekli, hogy ezek tartalma ne kerüljön Moszkva kezébe.

 

Szóval léteznek bio-kutatási laborok Ukrajnában – ismeri el Victoria Nuland eskü alatt.

 

Harminc titkos laboratórium. Ukrajnában a pestis, a kolera, a vérhas, a lépfene, a tularemia és más halálos betegségek kórokozóit tanulmányozták és fejlesztették. A különösen veszélyes kórokozók szállítási módjait is tanulmányozták és kiszámították. Az ügyfél az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának Fenyegetés-csökkentési Hivatala. A végrehajtók ukrán mikrobiológusok. A hasonló feladatok elvégzését megerősítő titkos dokumentumok az orosz hadsereg kezébe kerültek, mikor Ukrajnában elkezdődött a különleges hadművelet végrehajtása. az összegyűjtött és megszerzett információk elemzését az orosz védelmi minisztérium Sugárzási és Kémiai-Biológiai Védelmi csapatainak szakembereire bízták.

„A kijevi, harkovi és odesszai laboratóriumok részvételével megvalósult, 2020-ig terjedő időszakra tervezett UP-4 projekt részletei ismertté váltak. Célja az volt, hogy tanulmányozzák a különösen veszélyes fertőzések vándorló madarak általi terjedésének lehetőségét, beleértve a magas patogenitású H5N1 influenzát, amelynek emberi halálozási aránya eléri az 50 százalékot, valamint a Newcastle-kórt ( szerk. megj. veszedelmes madárinfluenza típus) ” – mondta Igor Kirillov, az RCBZ csapatának vezetője, az RF fegyveres erőinek egy sajtótájékoztatóján.

Az ukrajnai bakteriológiai programok kidolgozói a vándormadarakat tartották a legvalószínűbbnek a különösen veszélyes kórokozók kívánt területre szállítására. Ezért nyomon követték vándorlásuk útvonalait, meghatározták azokat a területeket, tározókat, amelyekre biztosan megállnak pihenni, állandó táplálkozásuk helyeit. De a madarak mellett állatokat, sőt rovarokat is tanulmányoztak, amelyek képesek halálos fertőzést hordozni. A beérkezett anyagok elemzése megerősíti azt a tényt, hogy a harkovi biológiai laboratóriumból több mint 140, denevérek ektoparazitáit – bolhákat és kullancsokat – tartalmazó tartályt szállítottak külföldre.

 

Kiderült, hogy az alaposan tanulmányozott halálos fertőzések mellett az ukrán laboratóriumok új fertőzéseken is dolgoztak – például a denevér koronavíruson, ugyanazon a COVID-19-en, amely már több mint hatmillió ember életét követelte szerte a bolygón. .

Az Ukrajnában felállított és finanszírozott biolaboratóriumok denevér koronavírus-mintákkal kísérleteztek – mutatják a dokumentumok. Ennek és más, a Pentagon által finanszírozott ukrajnai biológiai kutatásnak az volt a célja, hogy létrehozzanak egy mechanizmust a halálos kórokozók rejtett terjedésére.

Az ukrán biológiai program megrendelői és lebonyolítói számára – mint a honvédséghez érkezett dokumentumokból kiderült – nemcsak az volt a fontos, hogy melyik állat-, madár- vagy rovarfaj viszi át a fertőzést a szomszédos oldalra, hanem azt is, hogy kiket érintenek bizonyos halálos kórokozók. Az amerikaiak már több éve szelektíven gyűjtik egy bizonyos etnikai csoporthoz tartozó bioanyagot. Mostanában főleg a szláv népcsoportét.

 

„A rendelkezésre álló dokumentumok számos olyan esetet igazolnak, amikor ukrán állampolgárok biológiai mintáit szállították külföldre. Így az ukrán egészségügyi minisztérium Népegészségügyi Központjából 350 vérszérum-mintát tartalmazó kriokonténer ( hűtő tartály)  került át az ausztrál Doherty Intézet fertőző betegségek referencialaboratóriumába az antitest-terek meghatározásának ürügyén. Még egy példa… Ukrajna különböző régióiból származó, kizárólag szláv etnikumhoz tartozó állampolgárok vérszérumából ezer mintát szállítottak át a Bernand Nochtról elnevezett Trópusi Orvostudományi Intézetbe (Hamburg). Nagy valószínűséggel azt mondhatjuk, hogy az Egyesült Államok és szövetségeseinek egyik feladata olyan bioagensek létrehozása, amelyek képesek szelektíven hatni a lakosság különböző etnikai csoportjaira ”- jegyezte meg Kirillov.

Az egyik legvilágosabb példa – 2017 októberében az amerikaiak megpróbálták megvásárolni oroszok biológiai szövetmintáit. 12 olyan molekulamintát akartak találni, amelyek részt vesznek az emberi genetikai információ megvalósításában. A bioanyag külföldi értékesítésének tilalma Oroszország elnökének szintjén történt.

„Tudott, hogy a biológiai anyagokat országszerte gyűjtik. Sőt, különböző etnikai csoportok és az Orosz Föderáció különböző földrajzi pontjain élő emberektől. A kérdés az, hogy miért teszik ezt? Szakszerűen és céltudatosan csinálják. Nagyon nagy érdeklődésről tudunk ez iránt.” – mondta Vlagyimir Putyin.

Az ilyen tanulmányokról mai napig nem jelentek meg információk. Ma már dokumentálva vannak. Az orosz védelmi minisztériumhoz beérkezett dokumentumok tartalmazzák azt a megerősítést, hogy nem véletlen, hogy nem endemikus rovarok egész hordái jelennek meg Oroszország határain, amelyek nem felelnek meg a rovarok élőhelyének. Íme, csak egy példa: néhány évvel ezelőtt Szocsiban és Abháziában egy márványbogár invázió volt, amely korábban soha nem élt ott.

 

Belegondolni is megdöbbentő, hogy a COVID19 járványt, tulajdonképpen az ukrajnai laboratóriumokból ereszthették a világra, miközben eladták a wuhani denevér-leves evők meséjét a sajtóban

„Az amerikaiaknak egy egész programjuk van Rovarszövetségesek néven. Nem csak a poloskák jelentek meg ott. Vannak szúnyogok (a vírus hordozói. – Kb. szerk.) Zika, a Dengue-láz, Q-láz, sárgaláz, nyugat-nílusi láz trópusi hordozói. Vagyis az elmúlt években hirtelen megjelent valami, amit soha nem regisztráltak az Orosz Föderáció területén. Saját erejükből biztosan nem tudtak odáig repülni. Mindez éppen ezeknek a biolaboratóriumoknak az eredménye. Ugyanabban a Richard Lugarról elnevezett központban van egy egész gyár ugyanezen rovarok előállítására” – magyarázta Igor Nikulin mikrobiológus, az ENSZ Biológiai és Vegyi Fegyverek Bizottságának korábbi tagja.

Sokáig és nem egyszer felmerült a kérdés, hogy valójában mit is csinálnak az ukrán biológiai laboratóriumok munkáját felügyelő amerikaiak.

Az amerikaiak erre a választ mindig makacsul visszautasították. És hirtelen, a múlt héten, amikor az Egyesült Államok Kongresszusi Szenátusának külügyi bizottságában tartott meghallgatáson egy újságírói kérdésre válaszolva – van-e vegyi fegyver Ukrajnában – Nuland hirtelen beismerte:

„Ukrajnának vannak létesítményei a biológiai kutatáshoz. Aggódunk amiatt, hogy orosz csapatok megpróbálhatják átvenni az irányítást felettük, ezért az ukránokkal azon dolgozunk, hogyan akadályozzuk meg, hogy ezek a kutatási anyagok az orosz erők kezébe kerüljenek” – mondta.

 

Az összes beérkezett dokumentum és annak tényleges megerősítése alapján, hogy Amerika megtagadja a biológiai és toxinfegyverekről való lemondásról szóló egyezmény rendelkezéseinek betartását, Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását követelte, követelve minden, a biológiai fegyverekkel kapcsolatos ügyek azonnali kivizsgálását és az ukrán biológiai laboratóriumok munkájáról való ismertetést.

 

„Nem tudjuk, mi lesz ezeknek a veszélyes bioanyagoknak a további sorsa, és mi lesz a következménye, ha nemzetközi ellenőrzés nélkül elterjedhetnek egész Európában. Mindenesetre nagy a veszélye a terrorista célú felhasználásnak vagy a feketepiacon történő értékesítésnek.” – mondta Vaszilij Nebenzja orosz állandó ENSZ-képviselő.

Azonban a benyújtott bizonyítékok ellenére Oroszország ismét gagyi válaszokat kapott minden kérdésre, és demonstratívan nem hajlandóak elismerni Amerika részvételét a kétes kísérletekben.

„Oroszország arra kérte a Biztonsági Tanácsot, hogy ma üljön össze, kizárólag hazudtak, dezinformációt terjesztenek, és ezt hallották ma. Ukrajnának nincs biológiai fegyverek programja. Ukrán biofegyverek laboratóriumai sincsenek amerikai támogatással. Se az orosz határok közelében, se máshol” – mondta Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok nagykövete.

 

Linda Thomas-Greenfield – Amerika ENSZ nagykövete

Nebenzya megjegyezte, hogy az amerikai kollégák viselkedése azt jelzi, hogy Oroszország elérte a célt.

„Amikor amerikai kollégám szinte dörgött és villámlott, és – ahogy vártuk – propagandával vádolt minket, két dolog jutott eszembe. Először is a mi orosz közmondásunk: „A tolvajon ég a sapka”. ( Az kiabál, akinek a háza ég.”) Minél hangosabban és megalapozatlanabban próbálják kollégáink ránk hárítani a felelősséget, annál inkább meggyőződünk arról, hogy eltaláltuk a célt, amikor ukrajnai tevékenységükről beszélünk. Önök közül sokan hivatkoztak arra, hogy az ENSZ-nek nincs tudomása katonai biológiai programokról Ukrajnában. De ez nem jelenti azt, hogy a valóságban nem léteztek.” – mondta.

Valójában Amerikában is jól értik, hogy mindaz, amit Mrs. Nuland a Kongresszusban és Linda Thomas-Greenfield az ENSZ Biztonsági Tanácsában mondott, kísérlet arra, hogy zavart okozzon, a helyzetet a feje tetejére állítsa.

„Nemcsak Ukrajnának vannak titkos biolaboratóriumai – Victoria Nuland szerint bármit is csinálnak ott, az annyira veszélyes és annyira félelmetes, hogy Nuland – idézem – nagyon aggódik amiatt, hogy ezekből a biolaboratóriumokból származó úgynevezett „kutatási anyagok” az orosz erők kezébe kerülhetnek.” – kommentálta a politikai kommentátor és a Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson.

Az Amerika védnöksége alatt működő ukrán laboratóriumok munkája miatt nagyon aggódó kínai vezetés magyarázatot kért az Egyesült Államoktól is. Ráadásul éppen a közelmúltban Amerika vádolta meg Kínát a világjárványt okozó COVID-19 vírus mesterséges létrehozásával.

„Észrevettem, hogy Oroszország a közelmúltban ismét megkérdezte az Egyesült Államokat a Fort Detrickben és Ukrajnában végzett katonai és biológiai tevékenységükről. Más országok is hasonló aggodalmaknak adtak hangot. Vegyük például Ukrajnát. Az Egyesült Államok csak Ukrajnában 16 biológiai laboratóriumot hozott létre. Miért hoz létre az Egyesült Államok annyi laboratóriumot szerte a világon, és mit csinálnak ott, többek között Fort Detrickben?” – tette fel a kérdést Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Az orosz védelmi minisztérium továbbra is elemzi a különleges hadművelet eredményeként beérkezett dokumentumokat az ukrán laboratóriumokban végzett munkákról, célokról és eredményekről. Nyilvánvaló, hogy a világ új megdöbbentő felfedezésekre vár.

 

Forrás: Alekszej Szamoletov / TVZvezda.ru

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile