Aktuális

Megvakult egy 13 éves kisfiú a Pfizer Covid19-kísérleti szérumának első adagja után – a Pfizert kimenti a felelősség alól az EU-s titkos-szerződés- a fiú szülei perelnek

Megvakult egy 15 éves, francia gyerek, miután megkapta a Pfizer kísérleti szérum első adagját. A marseille-i Eric Lanzarone ügyvéd a francia médiában számolt be egyik ügyfele esetéről: a 13 éves fiú súlyos mellékhatást szenvedett a Pfizer COVID vakcinájának beadása után.

France 3 csatorna január 29-i kérdésére Lanzarone azt mondta, hogy “egy párizsi kollégájával együtt felhívta őt egy család, ahol a gyermek az első adag beadása után öt nappal elveszítette látásának 90 százalékát”.

pfizer

Hozzátette:

“Ügyfelünk védelme érdekében a vakcina gyártójához kellett fordulnunk, ami ebben az esetben a Pfizer.” Az ügyvéd a továbbiakban kifejtette, hogy az Európai Bizottság hivatalos honlapján talált egy záradékot, 

“amely gyakorlatilag felmenti a Pfizer vállalatot minden felelősség alól a lehetséges mellékhatások bekövetkezése esetén”.

Az ügyvéd úgy véli, hogy ezt a záradékot “a Pfizer erőltette, amely e záradék nélkül semmiképpen nem írta volna alá a szerződést Franciaországgal és a többi tagállammal”.

Lanzarone folytatja:

“Amennyire tudom, ez a záradék szerepel a Pfizer és az európai országok között aláírt összes többi szerződésben.”

Az ügyvéd szerint a kérdés most az, hogy “ki fogja kártalanítani a gyermeket”. A Sud rádiónak január 28-án nyilatkozva az ügyvéd azt mondta, hogy ő és ügyfele “a vakcina gyártója, a Pfizer cég ellen” fog fellépni.

Ugyanakkor sajnálkozott a folyamat bonyolultsága miatt is:

“De pont ebben van a dráma: a Pfizer ugyanis nem fog fizetni, hanem a záradék alapján a kártérítési felelősséget áthárítja majd a francia államra” – összegezte a helyzetet az ügyvéd.  

Eric Lanzarone továbbá elmondta, hogy a per évekig elhúzódhat, viszont ügyfele, fiatal tinédzser, aki nem tud 10 évet várni. Súlyosan fogyatékos, és az otthonát alkalmassá kell tenni az új élethelyzethez. Emellett a tinédzser jelenleg nem jár iskolába.

Forrás: de.rt.com / erdely.ma

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile