A MÁTRIX ÁRNYÉKÁBAN, Aktuális, Külpolitika

Példátlan és törvénytelen rajtaütési akció/ “X- aktákat” keresnek Donald Trumpnál? : Az FBI bejelentés nélkül megrohamozta a volt elnök egyik rezidenciáját – Egyre puskaporosabb a hangulat az USÁ-ban

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. A volt elnök a közösségi médiában közölt üzenetben megerősítette a sajtóhíreket. Az FBI nem kommentálta az intézkedést, és azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek.

A New York Times értesülése szerint  a hatóság emberei minősített iratokat kerestek, amelyeket a volt elnök hivatali idejének megszűnése után vitt magával.

 

 

Más értesülések a 2021 január 6-i eseményekkel kapcsolják össze a házkutatást.
Egybehangzó hírek szerint a házból 15 doboznyi irattal távoztak.

Donald Trump közleményében példátlannak nevezte a bejelentés nélküli házkutatást, ami egyetlen korábbi elnökkel nem történt még meg. A hatóság fellépése nem volt „sem szükséges, sem helyénvaló”, és nem más, mint ügyészségi túlkapás, illetve az igazságügyi rendszer fegyverként való felhasználása – írta a volt elnök.

A hatósági intézkedés idején Donald Trump nem tartózkodott a floridai épületegyüttesben, Mar-o-Lago-ban. A hírtelevíziók tudósításai szerint a házkutatásról szóló hírek kiszivárgása után a floridai ház közelében Trump-párti tüntetők jelentek meg.

Trump  széfjét is feltörték

Az említett közleményében Trump arra nem tért ki, hogy mit kerestek az FBI-ügynökök, de a politikus szerint váratlan rajtaütésről volt szó, és a széfjét is feltörték. Ügyvédje később kijelentette, hogy szövetségi ügynökök iratokat foglaltak le. “Gyönyörű otthonom, a floridai Palm Beachen található Mar-a-Lago jelenleg ostrom alatt áll, rajtaütést szenvedett, és FBI-ügynökök nagy csoportja foglalta el” – olvasható a CNN által idézett közleményben.

A hírportál hozzátette, hogy Trump a razzia idején nem tartózkodott Mar-a-Lagóban, a nyarakat általában a New Jersey állambeli Bedminsterben található golfpályáján tölti. A CNN egy az ügyre rálátó forrásra hivatkozva azt írta, hogy a razzia helyi idő szerint hétfőn kora reggel kezdődött és a privát klubként is funkcionáló ingatlannak azokra a részeire összpontosult, ahol Trump irodái és lakrészei találhatók.

A Guardian szerint a házkutatás azzal a nyomozással lehet összefüggésben, amelyet azzal kapcsolatban indítottak, hogy Trump az elnöksége végeztével törvénytelenül vitt magával dokumentumokat a Fehér Házból. A New York Times cikkében megerősíteni látszik ezt az információt, hozzátéve, Trump mintegy 15 doboznyi titkosított iratot vitt magával, amelyet több hónap elteltével csak azután volt hajlandó átadni a Nemzeti Levéltárnak, hogy figyelmeztették, lépéseket tesznek a visszaszolgáltatás érdekében. A lapnak egy informátor azt állította, a házkutatás célja az volt, hogy megnézzék, nem maradtak-e ott dokumentumok.

Eric Trump, a volt elnök egyik fia ezt később meg is erősítette Sean Hannitynek, a Fox műsorvezetőjének: „azt mondták, a razzia célja az volt, hogy a Nemzeti Levéltár kiderítse, hogy Donald Trump birtokában van-e még bármilyen dokumentum”. Christina Bobb, Trump ügyvédje kijelentette, hogy a szövetségi ügynökök előzetes bejelentés nélküli razziát tartottak és dokumentumokat foglaltak le, de korábban mindig is együttműködtek az FBI-jal és az Igazságügyi Minisztériummal.

A CNN értesülései szerint az FBI és a Trump védelmét ellátó Secret Service között volt valamilyen kommunikáció a házkutatást megelőzően. Ha a volt elnök nincs Mar-a-Lagóban, akkor csak egy kisebb létszámú biztonsági személyzet van ott.

Forrás: Breibart

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x