Aktuális, Külpolitika

Ursula néni elszólta magát : “Oroszország közvetlen fenyegetést jelent az Új Világrendre!”

Oroszország közvetlen veszélyt jelent a világrendre az Ukrajna elleni barbár háború, a Kínával kötött aggodalomra okot adó paktum és az új típusú, jobbára önkényes nemzetközi kapcsolatokra törekvése miatt – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Tokióban, az Európai Unió és Japán vezetőinek csúcstalálkozóját követően csütörtökön.

Az EU-t eladó júdáscsók, avagy a (schwab)Mester és tanítványa a WEF boszorkányszombatján

Ursula von der Leyen hangsúlyozta, az Európai Unióhoz hasonlóan Japán is tisztában van azzal, hogy mi forog kockán.

“NEM CSAK UKRAJNA JÖVŐJE. NEM CSAK EURÓPA JÖVŐJE. DE A SZABÁLYOKON ALAPULÓ VILÁGREND JÖVŐJE” – FOGALMAZOTT. EZ – EMELTE KI – MÉG FONTOSABBÁ TESZI AZ OLYAN HASONLÓ GONDOLKODÁSÚ PARTNEREK SZÁMÁRA, MINT AZ EU ÉS JAPÁN, HOGY MEGERŐSÍTSÉK KAPCSOLATAIKAT – TETTE HOZZÁ.

Az uniós bizottság elnöke elmondta, hogy az EU és Japán együttműködésük megerősítésében egyezett meg, egyebek mellett olyan digitális partnerség elindításában, amely a versenyképességre és a biztonságra összpontosít. Hozzátette, mindkét fél azon dolgozik, hogy diverzifikálja és megerősítse az ellátási láncokat.

“Ez azért fontos, mert vannak olyan anyagok és technológiák, amelyek nélkülözhetetlenek lettek gazdaságainkban és a mindennapi életünkben, mint például a félvezetők. Megbízható ellátási láncokra kell támaszkodnunk” – húzta alá az Európai Bizottság elnöke.

Kisida Fumio japán miniszterelnök a sajtótájékoztatón kiemelte, Oroszország inváziója Ukrajnában nem csak Európát érinti, hanem megrázza a nemzetközi rend egészét, beleértve Ázsiát is. “Ezt nem szabad eltűrni” – fogalmazott.

Közölte, országa a korábbinál szorosabb együttműködésben állapodott meg az Európai Unióval és a világ hét legfejlettebb ipari országának (G7) vezetőivel az Oroszországgal szemben hozható intézkedések összehangolására.

Elmondta, továbbá az EU és Japán megállapodott abban, hogy együttműködnek a szabad és nyitott indiai-csendes-óceáni térség megvalósításában, valamint az energiabiztonság szavatolásában.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a közös sajtótájékoztatón azt mondta, az Európai Unió és Ukrajna együttműködése alapvető jelentőségű, de rendkívül fontos az indiai-csendes-óceáni térséggel ápolt kapcsolatok erősítése is. Az EU ezért szorosabb konzultációkat, és egyre határozottabb összefogást sürget Kínával kapcsolatban – mondta.

Oroszországgal összefüggésben Michel aláhúzta: az EU és Japán szoros együttműködésben válaszol Oroszország katonai fellépésre annak leghatározottabb elítélése és a büntető intézkedések bevezetése által.

 

Forrás: Orosz Hírek 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile