Aktuális, Külpolitika

Vége a “benzinturizmusnak”- Csak magyar forgalmi rendszámú autók tankolhatnak kedvezményesen a magyarországi benzinkutakon

Megtartotta Budapesten az aktuális Kormányinfót Gulyás Gergely, a magyarországi Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Gulyás Gergely elmondta, az intézkedésre azért van szükség, mert benzinturizmus alakult ki, és rengeteg visszaélés történt.

A benzinárstop kapcsán Gulyás Gergely tájékoztatóján elmondta, hogy ennek köszönhetően lehet Magyarországon a legjobb áron tankolni, azonban komoly visszaéléseket tapasztaltak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, ezeket azzal lehet megakadályozni, ha a kormány magyar forgalmi rendszámú autók számára teszi lehetővé ezt a kedvező árat.
Ennek érdekében péntektől életbe lép az az az intézkedés, hogy

csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak kedvezményes áron a magyar benzinkutakon.

Gulyás Gergely hozzátette, a kialakult benzinturizmus veszélyezteti az ellátásbiztonságot, azonban az extraprofitadóknak köszönhetően Magyarország képes fenntartani a 480 forintos üzemanyagárat, szemben a külföldön tapasztalható, 700–900 forintos árakkal.
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile