Actualitate, Externe

În Marea Britanie mor de două ori mai mulți vaccinați decât nevaccinați, spune fostul reporter al New York Times, Alex Berenson:”Nu știu cum să explic acest lucru altfel decât prin mortalitatea cauzată de vaccinuri”

Fostul reporter al New York Times, Alex Berenson, autorul unei serii de cărți despre răspunsul guvernului la pandemie, a remarcat că cea mai recentă rată de deces la 100.000 de persoane pentru cei nevaccinați în Marea Britanie este de 0,9%, în timp ce rata pentru cei vaccinați este de 2,2%, conform WND Press.

„Nu știu cum să explic acest lucru altfel decât prin mortalitatea cauzată de vaccinuri”, a scris jurnalistul.

Date recente din mai multe țări arată că rata de infectare și transmitere în rândul persoanelor vaccinate cu COVID-19 este în creștere, a remarcat Günter Kampf, profesor de medicină la Universitatea din Greifswald, Germania, în revista medicală The Lancet Regional Health – Europe.
El a reamintit că ratele ridicate de vaccinare împotriva COVID-19 „se așteptau să reducă transmiterea SARS-CoV-2 în populații prin reducerea numărului de surse posibile de transmitere și, prin urmare, să reducă povara bolii COVID-19”.
„Mulți factori de decizie presupun că cei vaccinați pot fi excluși ca sursă de transmitere”, scrie el. „Se pare că este o neglijență gravă să ignori populația vaccinată ca sursă posibilă și relevantă de transmitere atunci când iei decizii cu privire la măsurile de control al sănătății publice.”
În țara sa de origine, Germania, rata cazurilor simptomatice de COVID-19 în rândul celor complet vaccinați a fost raportată săptămânal începând cu 21 iulie. Inițial, rata de cazuri „descoperite” a fost de 16,9% în rândul pacienților de 60 de ani și peste.
Dar până la 27 octombrie, aceasta a ajuns la 58,9%, a scris Kampf, „oferind dovezi clare ale relevanței tot mai mari a celor complet vaccinați ca posibilă sursă de transmitere”.
În mod similar, în Marea Britanie, care, de asemenea, a păstrat cifre săptămânale, la un moment dat, recent, rata cazurilor de COVID-19 la 100.000 de locuitori era mai mare în rândul celor vaccinați decât a celor nevaccinați în toate grupele de vârstă de 30 de ani sau mai mult.
De asemenea, profesorul a subliniat un studiu recent pe termen lung din Marea Britanie care a constatat că rata de transmitere în gospodăriile care au fost complet vaccinate a fost statistic aceeași cu cea a gospodăriilor nevaccinate. Acesta a constatat o rată de 23% în rândul celor nevaccinați, comparativ cu 25% în rândul celor vaccinați.
În Israel, a scris Kampf, s-a stabilit că o persoană complet vaccinată a fost sursa unui focar de infecție într-o clinică, în care au fost infectați 16 lucrători din domeniul sănătății, 23 de pacienți și doi membri ai familiei. Paisprezece pacienți complet vaccinați s-au îmbolnăvit grav sau au murit. Au existat doi pacienți nevaccinați, iar aceștia au dezvoltat doar o boală ușoară.
În cele din urmă, cercetătorul medical german a subliniat faptul că CDC din SUA identifică patru dintre primele cinci comitate americane cu cel mai mare procent al populației complet vaccinate (99,9-84,3%) ca fiind județe cu transmitere „ridicată”.
În Canada, ministrul șef al sănătății din cadrul guvernului, Theresa Tam, a confirmat că persoanele care au fost vaccinate complet au încărcături virale similare cu cele nevaccinate, ceea ce înseamnă că pot transmite virusul.
Sursa: Andrei Nicolae/ ActiveNews 
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile