Actualitate, Externe, Politic

Insula Șerpilor, blindată de ruși! Sisteme de aparare navală și antiaeriană de ultimă generație la 40 km de România! (+VIDEO)

Rusia a început să desfășoare apărarea aeriană pe Insula Șerpilor. Este cel mai clar semn că Moscova nu intenționează să mai renunțe la acest punct strategic din largul Mării Negre.

Potrivit reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Vadim Skibițki, rușii au instalat sisteme „Pantîr” și „Tor-M2” care vor asigura apărarea aeriană cu rază scurtă de acțiune.

Apărare antiaeriană și sisteme de rachete

 

„Nu excludem că pot fi amplasate și alte sisteme de apărare aeriană și, eventual, chiar și sisteme de rachete, care vor permite bombardarea atât a țintelor de suprafață, cât și a celor terestre de pe teritoriul statului nostru și nu numai”, a declarat Skibițki.

 

Întrebat despre activitățile rusești pe și în jurul Insulei Șerpilor, un înalt oficial din cadrul Pentagonului a confirmat, în timpul unui briefing, că Rusia întărește apărarea insulei.

SUA: „Rușii dețin controlul asupra Insulei Șerpilor”

„Deci, în esență, ei amplasează sisteme pe uscat, în mare parte sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă, pentru a o proteja. De asemenea, execută misiuni de patrulare aeriană de luptă deasupra Insulei Șerpilor, în nordul Mării Negre, pentru a proteja această posesiune.

Așadar, ceea ce vedem, practic, este că rușii dețin controlul. Ei vor să rămână acolo. Aduc echipamente pe insulă și zboară pe deasupra, într-un fel fac asta pentru a păstra/ pentru a ajuta la menținerea controlului asupra Insulei Șerpilor. Aceasta este, pe scurt, esența problemei”, susțin americanii.

Insula Șerpilor, situată la 45 km distanță de România, nu prezintă o mare importanță din punct de vedere teritorial, dar are importanță din punct de vedere strategico-militar și economic.

 

Sursa: Ziarul National 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile