Actualitate, Externe, Politic

Kremlinul susține că luptătorii străini din Ucraina trebuie să răspundă pentru „crimele lor”: „Nu sunt acoperiți de Convenția de la Geneva”

Kremlinul a transmis luni că toți americanii capturați în Ucraina sunt „mercenari” care ar trebui să își asume responsabilitatea pentru „crimele” lor, relatează Reuters.

Începând de astăzi, Departamentul de Stat al SUA investiga posibila capturare a lui Alexander Drueke și Andy Tai Ngoc Huynh, doi americani dispăruți care s-au oferit voluntari pentru a apăra Ucraina împotriva invadatorilor ruși. Săptămâna trecută, a apărut o fotografie care îi arată pe cei doi veterani în spatele unui camion militar, cu mâinile legate la spate.

Agenția de știri RIA l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a declarat că bărbații reținuți nu sunt acoperiți de Convenția de la Geneva (privind tratamentul prizonierilor de război, n.r.), deoarece nu sunt trupe regulate.

Săptămâna trecută, familia fostului ofițer al Corpului de Infanterie Marină Grady Kurpasi a dezvăluit că acesta a fost dat dispărut în zona Kherson de la sfârșitul lunii aprilie. Nu este clar dacă Departamentul de Stat investighează dacă Kurpasi a fost și el capturat.

Până în prezent, în conflict, un cetățean american a fost ucis luptând ca voluntar.

 

 

Sursa: stiripesurse.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile