Actualitate, Externe, Politic

Maria Zaharova: Occidentul „se împuşcă în cap” prin embargoul impus gazelor și petrolului din Rusia

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a declarat miercuri că occidentul ”se împuşcă în cap” prin încercarea de a limita importurile de gaze şi petrol din Rusia în contextul conflictului din Ucraina, spre deosebire de China, care a crescut livrările de energie, relatează Reuters.

”Livrările de energie cresc constant: China ştie ce vrea şi nu se împuşcă în picior. În timp ce vestul Moscovei (n.r. Occidentul), se împuşcă în cap”, a declarat Zaharova. ”Occidentul s-a izolat de noi”, a continuat ea.

Zaharova a afirmat că Uniunea Europeană şi-a stabilit un curs ”sinucigaş” prin încercarea de a diversifica sursele de energie renunţând la energia provenită din Rusia, care a furnizat gaze naturale Germaniei încă din timpul apogeului Războiului Rece.

Rusia este al doilea cel mai important exportator de petrol la nivel mondial după Arabia Saudită şi cel mai important exportator de gaze naturale.

Zaharova a mai spus că resursele diplomatice ale Rusiei au fost deja redirecţionate din Europa, Statele Unite şi Canada către Asia, Africa şi fosta Uniune Sovietică.

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că relaţiile cu Beijingul sunt în cel mai bun stadiu din toate timpurile şi laudă un parteneriat strategic menit să contracareze influenţa SUA.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
ABC
ABC
1 lună în urmă

Nu este Europa/europenii, sunt criminalli din spatele liderilor Europeni care vor asta.