Actualitate, Externe

O dictatură diabolică rușinează ființele umane – Chinezii care încalcă regulile de izolare sunt supuși la o defilare a rușinii (+VIDEO)

Chinezii care încalcă regulile de izolare sunt supuși la o defilare a „rușinii” , unde poartă pancarte cu numele lor, scrie Daily Mail.

Poliția antirevoltă înarmată din sudul Chinei a scos în stradă patru presupuși infractori ai regulilor Covid.

Patru suspecți îmbrăcați în costume de protecție, care purtau pancarte pe care erau afișate fotografiile și numele lor – au defilat marți în fața unei mulțimi mari în orașul Jingxi din regiunea Guangxi.

Fotografiile de la eveniment arătau fiecare suspect ținut de doi ofițeri de poliție – purtând scuturi, măști și costume de protecție – și înconjurat de un cerc de polițiști înarmați.
Rușinea publică a făcut parte din măsurile disciplinare anunțate de guvernul local în luna august pentru a-i pedepsi pe cei care încalcă regulile de sănătate.
China a interzis astfel de marșuri publice ale suspecților de infracțiuni în 2010, după zeci de ani de campanii ale activiștilor pentru drepturile omului, dar practica a reapărut în condițiile în care guvernele locale se străduiesc să aplice politica națională de „zero Covid”.
Acest lucru are loc în contextul în care locuitorii închiși într-unul dintre cele mai mari orașe din China spun că riscă să moară de foame în casele lor, după ce li s-a interzis să iasă afară chiar și pentru a cumpăra alimente, în conformitate cu noile măsuri dure privind Covid, care au fost declanșate de doar câteva zeci de cazuri.
Luni, conducerea orașului Xi’an a anunțat 13 milioane de oameni că au voie să iasă din casele lor doar atunci când sunt invitați să participe la o nouă rundă de teste în masă sau pentru urgențe medicale.
Cele patru persoane care au defilat pe străzile orașului Jingxi au fost, de asemenea, acuzate că transportă migranți ilegali, în timp ce frontierele Chinei rămân în mare parte închise din cauza pandemiei, potrivit Guangxi News.
Jingxi se află în apropierea graniței chineze cu Vietnamul.
VIDEO:

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile