Actualitate, Economic

Patronul benzinăriei din Beiuș, de unde a pornit isteria preţurilor la pompă, le-a râs în nas autorităţilor după ce a fost amendat

Patronul benzinăriei din Beiuș, de unde a pornit isteria preţurilor la pompă, cu toate acele scumpiri de săptămâna trecută, a fost amendat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului cu suma de 35.000 de lei.

Comerciantul se distra ulterior în mediul online că valoarea amenzii este mult mai mică faţă de câştigurile realizate în acea perioadă.

Preţurile la pompă au revenit la „normal”

Staţia de la Beiuş, devenită deja celebră în România în cursul zilei de ieri prin nivelul extrem de ridicat şi de nejustificat al preţului practicat, a fost amendată cu 35.000 de lei, de asemenea fiind propusă şi semnată şi în acest caz decizie de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Mai exact, de fiecare dată când o astfel de decizie este emisă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, pe lângă sancţiunea dată, pe lângă amendă, implică şi revenirea la preţul anterior”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Cei din instituţiile guvernamentale trebuie ca în acest permanent dialog (cu consumatorii, n.r.) să poată transmite la rândul lor informaţii bazate pe surse responsabile din piaţă. Gândiţi-vă că toată situaţia creată în legătură cu comerţul de combustibil a pornit de la un mesaj în online cu referire la un operator economic – astăzi sancţionat – din zona Beiuş.

Dacă aţi vrea să intrăm în meandrele cunoaşterii acestei sancţiuni şi acestei abateri, pot să vă spun că respectivul operator economic, la nici o oră după încheierea documentului de control, se distra în mediul online că amenda plătită reprezintă mult prea puţin faţă de cât ar fi câştigat el în perioada respectivă”, a afirmat Horia Constantinescu.

Preşedintele ANPC a apreciat că amenzile sunt prea mici pentru astfel de situaţii.

 

Sursa:Andrei Stefan  national.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile