Actualitate, Externe

Pentru a nu ajungem în acest punct, trebuie să ne protejăm de teroriștii covid! : Dictatorul psihopat din Filipine a dat ordin ca nevaccinații să fie ori injectați cu serurile Covid, ori închiși definitiv în case

Președintele (a se citi: dictatorul) filipinez Rodrigo Duterte a ordonat liderilor comunităților din întreaga țară să îi urmărească și să îi aresteze pe toți cei nevaccinați împotriva coronavirusului care ies din locuințe, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al președinției de la Manila, citat de Reuters și Agerpres.

Duterte a emis ordinul de urmărire și arestare a nevaccinaților joi seara, la o întâlnire cu grupul operativ împotriva Covid-19, a declarat purtătorul său de cuvânt, Karlo Nograles.

„Ordon acum conducătorilor (de sate – n. red.) să îi caute pe cei nevaccinați și să le ceară pur și simplu (vaccinarea Covid) sau să le ordone să nu iasă (din locuințe). Iar dacă refuză, dacă ies din casă și umblă prin comunitate, pot fi reținuți. Iar dacă refuză, atunci conducătorul fiind o persoană cu autoritate, este în drept să îl aresteze pe cel recalcitrant”, a spus dictatorul la ședința de joi.
Purtătorul său de cuvânt a afirmat că directiva este valabilă la nivel național în Filipine și a cerut populației să se conformeze ordinelor „autorităților” dictatoriale. El a motivat că „aceste măsuri referitoare la nevaccinați sunt luate pentru a ne proteja populația, deoarece lipsa vaccinului îi periclitează pe toți”. Oricare ar fi argumentele oficiale, persecutarea unei părți a populației în numele binelui întregii populații este doar o minciună care să acopere abuzul de putere. Și comuniștii și naziștii persecutau pe scară largă anumite categorii sociale în numele unui iluzoriu „bine comun”. S-a văzut cât de „bine” a fost și cum au sfârșit acele regimuri dictatoriale.
Revenind la Filipine, „autoritățile” din regiunea capitalei impuseseră deja noi restricții privind deplasările și activitățile persoanelor nevaccinate, cărora li se permitea până acum să își părăsească locuințele doar în scopuri considerate „esențiale”.
Începând de duminică, alte 14 zone din Filipine vor fi supuse acelorași reguli mai drastice, a anunțat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale.
În regiunea metropolitană Manila sunt 16 orașe, cu un total de peste 13 milioane de locuitori. Nivelul mai ridicat de alertă a fost impus din 3 ianuarie, sub pretextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 puse pe seama „mobilității crescute” a populației și a adunărilor din perioada sărbătorilor, precum și a răspândirii variantei Omicron a noului coronavirus. Ambele justificări sunt inexacte și imposibil de cuantificat, mai ales după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recunoscut că varianta Omicron cauzează reacții mai puțin severe decât predecesoarea sa, desființând argumentul preferat al dictatorilor orientali sau occidentali privind „îngreunarea sistemului medical”: având simptome ușoare, Omicron se tratează în general prin izolare la domiciliu, spitalizările în stare gravă sau decesele fiind mult mai rare decât în cazul variantelor anterioare.
Sursa: Vlad Pârău / ActiveNews
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Anti Sistem
Anti Sistem
1 an în urmă

Luat gatul direct!