Actualitate, Social

Peste 60% dintre români preferă valorile tradiționale în locul „drepturilor și libertăților moderne”

Peste 60% dintre români preferă valorile tradiționale în locul drepturilor și libertăților moderne, iar peste două treimi din populația României ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională, arată datele unui sondaj de opinie realizat de INSCOP RESEARCH și intitulat ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”.

Sondajul de opinie, realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021, este împărțit în cinci capitole, al patrulea capitol fiind dedicat preferinței românilor privind valorile tradiționale și intenția de vot pentru un partid naționalist.

„Creșterea procentului populației care ar vota un partid naționalist ce promovează valorile familiei tradiționale și valorile religioase este cauzată în opinia noastră de infodemia exacerbată în ultimele luni, de guvernarea în derivă și de contextul emoțional al crizelor existente ce induc nevoia socială de stabilitate, care în mentalul colectiv este asigurată în special pe linie paternalistă/autocrată. Chestiunea pierderii interesului pentru tradiționalism nu este o noutate la nivel transgenerațional, însă trendul conservator în creștere din rândul tinerilor se situează în aceeași zonă socio-demografică de fragilitate în fața curentului infodemic actual”, a declarat Dan Andronache, vicepreședinte al think tank-ului TRUE STORY PROJECT, parte a proiectului de cercetare sprijinit de THE GERMAN MARSHALL FUND OF THE UNITED STATES și finanțat de BLACK SEA TRUST FOR REGIONAL COOPERATION.

Valori tradiționale vs. Drepturi și libertăți moderne

63,1% dintre respondenți preferă valorile tradiționale în locul drepturilor și libertăților moderne. 31,3% declară că preferă drepturile și libertățile moderne în locul valorilor tradiționale.  Nu știu sau nu răspund la această întrebare  5,6%.

Conform analizei socio-demografice, locuitorii din regiunea de Nord-Est, persoanele cu vârsta peste 45 de ani preferă într-o proporție mai mare decât celelalte categorii valorile tradiționale.

Sursa: Digi24 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile