Actualitate, Externe

Prințul Andrew, care a fost implicat într-un scandal pedofil, apropiat al lui Ghislaine Maxwell, complicea lui Jeffrey Epstein, a fost deposedat de titlurile militare și patronajele regale

Familia regală a Marii Britanii i-a retras prințului Andrew titlurile militare și patronajele regale și a declarat că nu va mai fi cunoscut sub numele de „Alteța Sa Regală”, datorită procesului de abuz sexual în care este implicat, potrivit Al Jazeera.

„Cu aprobarea și acordul reginei, afilierile militare și patronajele regale ale ducelui de York au fost returnate reginei”

 

„Ducele de York va continua să nu-și asume nicio sarcină publică și apără acest caz în calitate de cetățean privat”, se arată într-un comunicat al Palatului Buckingham.
Măsura îl deposedează pe prinț de toate legăturile regale și vine după ce avocații prințului nu au reușit să convingă un judecător american să respingă un proces civil împotriva sa, în care Virginia Giuffre îl acuză de abuz sexual pe când avea 17 ani.
Înlăturarea titlurilor militare ale lui Andrew a venit după ce peste 150 de veterani ai Marinei Regale, Forțelor Aeriene Regale și Armatei Britanice i-au scris reginei.
„Dacă ar fi fost vorba de orice alt ofițer militar de rang înalt, este de neconceput că ar mai fi fost în funcție”, au scris veteranii într-o scrisoare comună.
„Ofițerii forțelor armate britanice trebuie să adere la cele mai înalte standarde de probitate, onestitate și comportament onorabil.
„Acestea sunt standarde pe care prințul Andrew nu le-a respectat”, au scris ei, adăugând că el a „discreditat serviciile cu care este asociat”.
Sursa: Cătălin Vușcan/ Activenews 
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile