Actualitate, Externe

Putin, pe urmele lui Stalin: Călugăr ortodox rus, condamnat la închisoare, pentru libera exprimare. Monahul nega existența Covid

Un călugăr ortodox rus, care a negat existența COVID-19, a fost încarcerat pentru instigare la sinucidere. Părintele Sergiy a fost arestat în decembrie 2020, potrivit Euronews.

Călugărul a fost condamnat pentru incitare la acțiuni sinucigașe, încălcarea libertății de conștiință și efectuarea de mișcări arbitrare.

Tribunalul din Moscova l-a condamnat pe călugăr la trei ani și jumătate de închisoare.
Bărbatul de 66 de ani a negat întotdeauna existența noului coronavirus și a condamnat eforturile guvernului rus de a opri răspândirea virusului.
Părintele Sergiy este, de asemenea, cunoscut pentru că a afirmat că vaccinurile împotriva coronavirusului fac parte dintr-un complot global pentru a controla oamenii prin intermediul microcipurilor.
Călugărul și-a îndemnat adepții să nu respecte restricțiile de izolare în timp ce s-a baricadat la o mănăstire de lângă Ekaterinburg împreună cu zeci de susținători.
El a fost arestat anul trecut la mănăstire după o operațiune specială desfășurată pe timp de noapte de către poliția antirevoltă și forțele de securitate.
Biserica Ortodoxă Rusă i-a retras părintelui Serghie rangul de stareț pentru încălcarea regulilor monahale și, ulterior, l-a excomunicat, însă acesta a respins hotărârile și a ignorat somațiile anchetatorilor de poliție.
Confruntându-se cu o rezistență dură din partea a sute de susținători ai săi, oficialii bisericii și autoritățile locale au părut reticenți în a-l evacua timp de luni de zile.

 

Sursa: Andrei Nicolae/ ActiveNews 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile