Actualitate, Politic

Raed Arafat pierde războiul cu Rafila! Angajații serviciilor de ambulanță au votat pentru rămânerea în coordonarea Ministerului Sănătății

În conflictul deschis dintre Raed Arafat şi Alexandru Rafila, în urma rezultatelor unui vot, din cei 7.924 de angajați ai serviciilor de ambulanță care s-au exprimat, 7.833 au votat pentru rămânerea în coordonarea Ministerului Sănătății, arată un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Rezultatul a scos din joc planul ca serviciul de ambulanță să treacă la structura din Ministerul de Interne condusă de Raed Arafat – DSU.

Ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a avut, în cursul zilei de joi, 5 mai, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, Asociației Serviciilor de Ambulanță din România, membri ai Comisiei de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătăţii.

În cadrul întâlnirii s-a realizat o trecere în revistă a situației medicinei de urgență din România, cu accent asupra rolului esențial pe care-l au Serviciile județe de ambulanță (SAJ) și Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF).

Ținând cont de faptul că peste 90% din intervențiile medicale de urgență prespitalicești la nivel național sunt furnizate de SABIF/SAJ-uri, Ministrul Sănătății a argumentat necesitatea unei schimbări de abordare, fiind nevoie de angajarea unui mai mare număr de medici de urgență în serviciile de ambulanță.

Angajații serviciilor de ambulanță au votat pentru coordonarea Ministerului Sănătății

Din cei 7.924 de angajați ai serviciilor de ambulanță care s-au exprimat, 7.833 au votat pentru rămânerea în coordonarea Ministerului Sănătății, arată un comunicat al Ministerului Sănătății. În acest fel vor putea fi acordate mai ușor populației servicii medicale de calitate, iar presiunea asupra spitalelor va fi redusă.

Ministerul Sănătății va iniția demersurile necesare pentru completarea Ordonanței de Guvern nr. 18 din 2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, în sensul flexibilizării procesului de pregătire profesională a personalului medical superior, angajat în SAJ/SABIF cu o vechime mai mare de 10 ani. Au fost discutate solicitările de natură salarială din partea partenerilor de dialog social ai Ministerului Sănătății.

Sursa: EVZ

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Radu Cioboată
Radu Cioboată
20 zile în urmă

Este firesc să rămână în cadrul Ministerului Sănătății !

Telefon
761993762
1
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x