Actualitate, Social

Român condamnat la închisoare pe viață în Anglia, pentru uciderea unei pensionare de 86 de ani – Știa că bătrâna ascunde 3.000 de lire în casă

Românul Vasile Culea, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la 34 de ani de închisoare pentru uciderea lui Freda Walker și a fost condamnat, de asemenea, la 14 ani pentru că i-a provocat soțului ei, Kenneth, vătămări corporale grave. Acestea se vor desfășura concomitent.

Bărbatul și-a asfixiat victima

Experții au declarat că victima în vârstă de 86 de ani, o fostă croitoreasă care era încă implicată în activități caritabile, ar fi supraviețuit dacă Vasile Culea nu i-ar fi obstrucționat căile respiratorii prin plasarea unui sac negru și a unei cârpe pe cap.

Judecătorul, Andrew Henshaw KC, l-a condamnat, spunând: „Ați fost insensibil de indiferent dacă doamna Walker a trăit sau a murit. Ați lăsat-o cu fața în jos pe podea, legată strâns la încheieturi și glezne, practic incapabilă să se miște. I-ați pus o folie de plastic și o cârpă în jurul gurii, iar acest lucru a interferat cu respirația ei.”

Anterior, acesta nu a fost considerat un caz în care pedeapsa pe viață ar fi fost adecvată, deoarece Culea nu intrase în locuința lor cu intenția de a ucide și era neînarmat.

Tragedia s-a întâmplat pe 14 ianuarie, anul acesta. Bărbatul din România a fost prins șase zile mai târziu și a primit sentința după 10 luni de proces.

Sursa: national.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile