Actualitate, Externe, Politic

Șeful Dumei de Stat ruse: Ucraina a doborât cu o rachetă un avion de luptă românesc

Președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, a declarat vineri că regimul de la Kiev a expus de trei ori ineptitudinea NATO față de lume. El susține că MIG-ul 21 căzut în martie în Dobrogea ar fi fost doborât de o rachetă ucraineană.

„Evident, acesta este începutul sfârșitului NATO. Cel mai interesant lucru este că regimul de la Kiev, hrănit cu armele NATO, îl aduce acum în mormânt. <…> Regimul de la Kiev a expus de trei ori ineptitudinea NATO în fața lumii. ”, a spus el pe Telegram.

Parlamentarul a dat trei exemple pentru a-și corobora opinia: doborârea cu o rachetă a unui avion de luptă românesc deasupra Mării Negre; o dronă care zboară peste tot peste România, Ungaria și Croația – toate membre NATO – înainte de a exploda la Zagreb; și o rachetă ucraineană care lovește Polonia.

„Imaginați-vă ce s-ar fi putut întâmpla dacă [președintele ucrainean Vladimir] Zelensky ar fi avut arme nucleare”, a spus Volodin.

Volodin se referă probabil la aeronava MiG 21 LanceR care s-a prăbușit în martie.La puțin timp după ce avionul a dispărut de pe radar, un elicopter IAR 330-Puma, care a pornit într-o misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut la rândul său legătura cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44.

 

Sursa: Flux24
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile