Fară Categorie

Serul experimental anti-covid, denumit „vaccin”, nu pare să ofere nicio IMUNIZARE – Primele persoane „infectate cu Omicron” găsite în SUA și în România au fost complet vaccinate!

Primul caz din SUA de „variantă Omicron” a virusului SARS-CoV-2 a fost identificat în California, au anunțat miercuri Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), potrivit Blaze Media.

Într-un comunicat de presă, agenția de sănătate publică a precizat că noua variantă a fost depistată la un călător american complet vaccinat, care s-a întors din Africa de Sud pe 22 noiembrie.

„Persoana, care era complet vaccinată și a avut simptome ușoare, care se ameliorează, se auto-carantinează și a făcut acest lucru din momentul în care a aflat că este pozitivă”, a precizat CDC, adăugând: „S-a luat legătura cu toate persoanele cu care a intrat în contact, iar acestea au avut rezultat negativ la test”.
Cazul a fost confirmat prin secvențiere genomică la Universitatea din California, San Francisco.

Persoana suspectă de infectare cu tulpina Omicron din județul Brașov este o femeie de 48 de ani, revenită din Africa de Sud. Ea are schemă completă de vaccinare.

Potrivit Prefecturii Brașov, este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 48 de ani, repatriată marți, 30 noiembrie, din Africa de Sud.

La testarea realizată pe aeroport, aceasta a avut rezultat pozitiv.

Femeia a fost preluată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și transportată în condiții conforme protocolului la domiciliul din județul Brașov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă.

„Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă și până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2. Proba recoltată la intrarea în țară a fost trimisă pentru secvențiere genomică la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară <Cantacuzino> din București”, a transmis Prefectura.

Confom instituțíei, procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina Omicron se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, s-a concluzionat că există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron virusului SARS-Cov-2 la persoana din Brașov depistată pozitiv.

Alte două persoane din județele Maramureș și Vaslui, repatriate din Africa de Sud, sunt de asemenea suspecte de infectare cu tulpina Omicron. MEDIAFAX

Sursa: Iustina Filimon/ActiveNews / Mediafax 
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile