Actualitate, Externe, Politic

Teroarea Covid-nazistă face furie la Viena : Austria asmute serviciile secrete pe antivacciniști – Cei anti-vaccin sunt descriși în termenii în care sunt fișați terorișii islamiști

Cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a vaccinării obligatorii în Austria, șeful serviciului secret al țării se declară foarte îngrijorat de radicalizarea anumitor oponenți de „extremă dreaptă” ai vaccinurilor și a restricțiilor anti-Covid-19.

Cei anti-vaccin sunt descriși în termenii în care sunt fișați terorișii islamiști și extremiști.

Noul șef al informațiilor interne austriece, Omar Haijawi-Pirchner, cu origini iordaniene,  este alarmat de radicalizarea activiștilor opuși vaccinurilor și restricțiilor anti-Covid, care nu ezită să treacă granițele pentru a „răspândi ideologia lor extremistă”. O tendință despre care spune că este „foarte îngrijorătoare”.

Protestatarii, acuzați de toate relele

Într-un interviu acordat AFP, primul acordat presei străine, Omar Haijawi-Pirchner explică că Austria este teren fertil pentru aceste mișcări de protest datorită introducerii vaccinării obligatorii care va intra în vigoare pe 4 februarie, scrie RT.

Proiectul a declanșat un val de demonstrații masive la Viena, la care mulți străini s-au raliat, în special din Germania sau Elveția vecine.

Fostul polițist în vârstă de 41 de ani explică că „mulți activiști sunt puternic radicalizați” și profită de aceste momente de întâlnire pentru a „ține întâlniri și construi o rețea cu partenerii lor de extremă dreapta”, pe un fundal de „antisemitism”.

Potrivit acestuia, ei își răspândesc ideile din capitală în capitală, pe fondul nemulțumirii oamenilor de restricțiile sanitare.

Din Franța până în Olanda, din Germania până în Belgia, mai multe țări europene au fost zguduite de demonstrații uneori violente în ultimele luni.

În Austria, Omar Haijawi-Pirchner susține că vede „amenințări la adresa infrastructurii critice”, citând printre ținte mass-media, politicienii și personalul medical.

Autoritățile au amenajat recent și perimetre de protecție în jurul spitalelor și centrelor de testare și vaccinare, de teama violențelor.

 

Sursa: national.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile