Actualitate, Economic, Politic

Ucrainenii au început să facă afaceri în România: Peste 150 de companii au fost înfiinţate în România de către ucraineni din daţa de 24 februarie

Peste 150 de companii au fost înfiinţate în România de către ucraineni din daţa de 24 februarie, momentul izbucnirii războiului, şi până în luna iulie, conform datelor platformei de analiză Confidas.

Acestea reprezintă 0,01% din numărul total de companii înfiinţate în primele şapte luni ale acestui an în România.

Printre aceste companii se numără şi Ucraina Food, un mic restaurant din Cluj-Napoca cu specific ucrainean, înfiinţat de către Vasili Mihalko şi Liviu Ţiple, doi ucraineni veniţi din Slatina, oraşul de la graniţa cu Sighetu Marmaţiei. Vasili Mihalko spune că businessul merge bine şi îşi doreşte să rămână în România. Miruna Diaconu

„Vrem să rămânem în România, aici am deschis businessul şi o să continuăm, până la urmă am făcut un efort să îl deschidem şi nu putem să îl lăsăm, însă vrem să ajutăm în continuare cum putem oamenii din Ucraina, donăm o parte din venituri”, spune pentru ZF Vasili Mihalko.

Sectoarele în care au fost deschise cele mai multe astfel de businessuri sunt IT-ul, construcţiile şi comerţul.

Conform datelor Confidas, numărul total al companiior care activează în prezent în România şi au acţionariat direct sau indirect ucrainean este de peste 860 de firme, multe dintre ele activând în construcţii, comerţ sau consultanţă.

De la izbucnirea războiului, peste două milioane de cetăţeni ucraineni au ajuns în România, însă circa 85.000 au ales să se stabilează aici, restul fiind doar în tranzit.

Companiile cu acţionariat ucrainean reprezintă 0,01% din totalul firmelor înfiinţate anul acesta.

În primele şapte luni din acest an, peste 90.000 de firme au fost înfiinţate în România, într-o uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când 91.400 de firme au fost înmatriculate, conform datelor de la ONRC.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile