Actualitate, Externe, Politic

Ungurii fac legea în Europa! Condiția Budapestei pentru a accepta embargoul petrolier împotriva Rusiei. „Aşteptăm o soluţie”

Ungaria a pus o condiție foarte importantă înainte de a accepta embargoul petrolier împotriva Rusiei. Autoritățile vor ca livrările de petrol prin conducte să fie exceptate pentru a ține sub control economia țării.

Guvernul ungar cere ca livrările de petrol prin conducte să fie exceptate de la aplicarea embargoului petrolier împotriva Rusiei. Comisia Europeană nu a venit cu o soluție pentru a salva economia din Ungaria, iar autoritățile nu sunt încântate de măsură, a declarat miercuri ministrul ungar de externe, Péter Szijjartó.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, Szijjarto este convins că propunerile formulate de Bruxelles, dacă ar fi acceptate în forma lor actuală, ar „demola complet” actuala securitate energetică stabilă a Ungariei. Autoritățile se tem și de creșterea prețurilor sau de o posibilă criză economică.

Ungurii fac legea în Europa!

„Am spus clar că am putea vota propunerea numai dacă Bruxellesul propune o soluţie pentru problema pe care ei au creat-o”, a reafirmat şeful diplomaţiei ungare, potrivit Agerpres.

„Aşteptăm o soluţie nu doar cu privire la transformarea rafinăriilor noastre care ar costa sute de milioane de dolari, nu doar cu privire la creşterea capacităţii conductei petroliere din Croaţia către Ungaria care ar costa de asemenea sute de milioane de dolari, ci şi cu privire la viitorul economiei ungare, întrucât, aşa cum am mai spus, actuala propunere echivalează cu ‘o bombă atomică’ pentru economia ungară”, a explicat ministrul ungar.

Conversațiile pe care le-au avut cu Comisia Europeană au arătat clar că „Bruxellesul nu are nicio soluţie pentru aceste probleme”, a declarat el. Guvernul de la Budapesta consideră că aceste acțiuni sunt potrivite doar pentru rutele maritime, a încheiat Szijjartó.

Sursa: EVZ

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x