Aktuális, Belpolitika

18 000 külföldit oltottak már be Romániában a kormánypénzből vásárolt vakcinákkal: ha a romániaiak nem kérik a covid kísérleti oltást, beoltják vele a külföldieket

Mivel Romániában az oltakozási arány, bármit is hazudik a hivatalos kormány média, alig éri el a lakosság 20 százalékát, a kormány úgy vélte, akit lehet, beoltanak, nehogy kilátszódjon az az oltatlan lóláb a vakcina-kampány szoknyája alól. Ennek okán közel 18 ezer külföldi oltáspárti kapta meg azt a vakcinát, melyért a román kormány pengette le állítólag a kemény euró milliókat, de amiket valakiknek mégis be kell, adjanak.

A koronavírus elleni oltáskampány kezdete óta Romániában 17 855 külföldi állampolgárt „immunizáltak” azaz oltottak be a covid19 kísérleti vakcinával, derül ki  a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnökének keddi sajtótájékoztatójából. Valeriu Gheorghiţă elmondta, uniós és svájci állampolgárokról, illetve más országok állampolgárairól van szó, akiknek törvényes tartózkodási engedélyük van Romániában.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile