Aktuális, Külpolitika

Ukrajnában “fejére szól, ki szót emel” Zelenszkij ellen – Kirúgtak egy ukrán egyetemistát, mert az Instagrammon bohócnak nevezte az ukrán elnököt

Kirúgtak az egyetemről egy harkovi diákot, aki a közösségi médiában azt mondta, hogy Volodimir Zelenszkij “egy bohóc”. A bejelentést a Politechnikai Egyetem  tette közzé a közösségi oldalakon.

Az oktatási intézményt az motiválta, hogy nem tűri az “ukránellenes” álláspontokat.

A kirúgott lánynak 7000 követője van az Instagramon

Az intézmény adminisztrációja hivatalos közlemlnyében azt állítja, hogy a „Nemzetközi gazdasági kapcsolatok” szak másodéves hallgatója a közösségi oldalakon tette közzé az ukránellenesnek minősített üzeneteket.

„ Keményen reagálunk minden Ukrajna-ellenes demonstrációra. A mai napon a Harkovi Politechnikai Intézet rektora, Evghen Sokol kiutasítási végzést írt alá egy 2. évfolyamos hallgató számára ukránellenes kijelentések miatt” – áll az intézmény közleményében.

A videó már nem elérhető, és a fiatalok esetleges, az ország szuverenitása elleni kijelentéseire az oktatási intézmény nem hivatkozik.

Aki tehát a kétes múltú és még inkább kétes jelenű Zelenszkijt nem ismeri el élet és halál urának Ukrajnában   vagy éppen bírálja azt, az eleve “ukránellenes” lesz?!

Zelenszkij és kormánya az elmúlt  napokban felfüggesztette az összes ellenzéki pártot és megszünteti az ellenzéki, azaz nem kormánypárti sajtót és televíziót is Ukrajnában. És ahogy látjuk, a költőt idézve, “fejére szól, ki szót emel” Zelenszkij Ukrajnájában. Csak az a kérdés, akkor miért is háborognak azon, ha például Putyin neonácinak nevezi Zelenszkijt és az egész ukrán kormányt?

 

 

Forrás: Ziarul National 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile