Aktuális, Vélemény

A cinizmus csúcsa: a WHO világháborús traumának nevezi a covid19 hatásait

Több mint cinikus bejelentést tett Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO vezérigazgatója, világháborús sokknak nevezve a „covid19” megnevezésű globális társadalmi manővert, melyet maga a WHO robbantott ki. A dolog pikantériája, hogy mindezidáig sehol nem lelni annak hivatalos nyomát, hogy a tavaly márciusban meghirdetett pandémia ténye hivatalosan dokumentálva be lett volna bizonyítva vagy, hogy az állítólag  Wuhanból kiindult járványt, mint tényt,  egyáltalán hivatalosan jegyzőkönyvbe vette volna az egészségügyi világszervezet. Ide vezethőek vissza azok a fősodratú médiában megjelenő cikkek, melyek szerint még mindig vizsgálják az állítólagos világjárvány eredetét.

A koronavírus-járvány nagyobb társadalmi traumát okozhat, mint a második világháború – mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint még évekig fog tartani, mire a világ feldolgozza a jelenlegi sokkot.

A WHO főigazgatója szerint a második világháborút követő társadalmi trauma annak volt köszönhető, hogy milliók estek el a háborúban, azonban a mostani járvány összességében több embert érint globálisan, szinte mindenki érzi a hatásait a világon. Éppen ezért szerinte még nagyobb tömegtrauma jöhet a következő években, az embereknek akkor is nehéz lesz feldolgozni a járványt, ha vége lesz.

 

 

A világszervezet főigazgató-helyettese a pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a világ továbbra is a járvány „akut szakaszában” van. Maria van Kerkhove is kiemelte, hogy a következő években kulcsfontosságú lesz, hogy a kormányok és a közösségek támogassák azokat, akik nehezebben dolgozzák majd fel a traumát. Természetesen, hogy ez a támogatás mi lenne, a hangzatos, cinikus és valójában semmit nem jelentő  nyilatkozatból sem derült ki. De az tény, ha valaha bebizonyosodik, hogy a WHO valóban nem megalapozottan hirdetett világjárványt  s ezzel szabadkezet adott azoknak a kormányoknak, melyeknek vezetői egyazon irányelv és forgatókönyv szerint gazdasági, egészségügyi és lélektani romlásba taszították a világot, úgy a WHO vezetőit simán emberiségellenes bűncselekménnyel lehet majd vádolni. Magyarán azok hasonlították világháborús traumához a „covid19” hadművelet társadalmi hozadékait, akik ebben a világháborús hasonlatban valójában a háborús bűnösök padjába kellene, kerüljenek.

-mm-

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile