Aktuális

A covid elleni oltás után két férfi halt meg Romániában

Egy nappal a covid elleni oltás beadása után meghalt 45 éves, Argeş megyei és egy 46 éves Tirgu Jiu-i férfi Romániában. Haláluk pontos okát  egyelőre nem tudni, de több mint valószínű, hogy összefüggésben lehet a kapott vakcinával.

Az Argeş megyei esetről annyit tudni, hogy a helyi  közegészségügyi igazgatóság (DSP) hivatalos eljárást kezdett, kérve  az illetékes hatóságokat  a halál okának megállapítása érdekében – tájékoztatott csütörtöki közleményében a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV). Hogy kik is az „illetékes hatóságok” ilyen esetekben, az a hivatalos közleményből nem igazán derül ki, mint ahogy az sem, ki is a felelős a covid ellenes oltóanyagok okozta mellékhatásokért és esetleges halálesetekért.

A közlemény megemlíti, hogy a férfi diszlipidémiával és magas vérnyomással szerepelt a háziorvosi nyilvántartásban.

A 46 éves  Tirgu Jiu -i férfi pedig az oltás után 12 órával kapott szívrohamot. Azt viszont senki nem említi egyetlen hivatalos közleményben sem, hogy amennyiben tudták, hogy a férfi esetleg veszélyeztetett egészségileg, akkor miért is adták be neki a vakcinát?

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile