Aktuális

„A COVID ma már nem veszélyesebb, mint az influenza!” állítja az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének vezérigazgatója

Számos koronavírus változat már teljesen eltűnni látszik Jenny Harries az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének vezérigazgatója a The Telegraph magazinban megjelent cikkben azt mondta, hogy ma már nem a Covid a legjelentősebb egészségügyi veszély

Elmondása szerint egy átlagos influenzaszezonban évente nagyjából 11 ezer haláleset történik, de van, hogy ez a szám eléri a 22 ezret is. Ezért egy olyan helyzet felé tartunk, ahol talán már nem is a Covid a legjelentősebb probléma, mert nagyobb gondot jelent, hogy az idősebbek között sokaknak más társbetegségei is vannak, ami miatt sebezhetővé válnak a vírusos megbetegedések számára.

A szakemberek attól tartanak, hogy ezen a télen akár 60 ezer influenzás haláleset is előfordulhat, ami a legrosszabb adat Nagy-Britanniában az 1968-as úgynevezett hongkongi járvány óta.

Aggodalomra ad okot az idei oltóanyagok hatékonysága is, mert a tavalyi influenzaszezon „elmaradása” megnehezítette a vírus mintavételét és a domináns törzsek előrejelzését. Eközben Dr. Harries hozzátette, hogy a koronavírus Delta-variánsának dominanciája világszerte más koronavírus változatok „eltűnését” okozta.

Dr. Harries azt is elmondta az oktatási szakszervezetek által javasolt biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban, hogy

az iskolai maszkviselés semmiképpen sem a legfontosabb elem a Covid intézkedések listáján.

Forrás: Doktor Gődény 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile