Aktuális, Belpolitika

A covid-oltás ingyenes, de a covid-osztályokra beutalt betegek nem kapnak rendesen enni a romániai kórházakban

Kórházba kényszerítik, de nem tudnak ellátást biztosítani a covidosnak nyilvánított betegeknek Romániában.Miközben a „covid19” megnevezésű világmizéria égisze alatt Románia kormánya is euró milliókat igényelt és kapott az Európai Unió nagymestereitől, kiderül, hogy a legtöbb kórházi covid osztályon az oda befektetett, betegeknek nem adnak rendesen enni.

A karantén-rendelkezések miatt bonyolult a betegeknek csomagokat is beküldeni, de akinek esetleg nincs hozzátartozója, aki ételt vigyen be neki, a 2 eurós kórházi koszt mellett az a beteg nehezen tudna erőre kapni. Történik mindez akkor, amikor a sátáni projekt égisze alatt euró milliókért nem megfelelő maszkokat, lélegeztető gépeket, nagyjából megbízhatatlan PCR teszteket vásárolnak kemény pénzekért. Úgy tűnik, a covid-fasizmus urainak valójában csak a ma még  „ingyenes” oltások beadatására van gondjuk, amúgy az emberekkel nem igazán törődnek.

Egy koronavírusosnak mondott beteg napi háromszori étkeztetésére 10 lejt (azaz 2 eurót) kapnak a romániai kórházak a központi költségvetésből, 15-öt, ha az illető cukorbeteg, és 16-ot, ha a beutaltak tuberkolózisban szenvednek.

Beatrice Mahler, a bukaresti Marius Nasta Tüdőkórház vezetője szerint ez nem elég, sem a megfelelő minőség, sem pedig az elegendő mennyiség biztosításához. Szerinte egy koronavírusos páciensnek ennél többre lenne szüksége. A Transindex által kiszúrt Facebook-posztja szerint náluk saját konyha működik, saját személyzettel, és még így is nehezen férnek bele a keretbe. Ahová szállíttatni kell az ételt, ott nyilván még nehezebb a helyzet.

Románia több kórházából jelezték a covid-osztályon fekvők, hogy a kórházi koszt minősíthetetlen. Milyen is lehetne napi 10 lejből? Más kérdés, hogy sok helyen azzal sem foglalkoznak, hogy a más alapbetegségben szenvedő beutaltak speciális diétájára ügyeljenek, így olyat is hallottunk, hogy a váradi covid osztályon fekvő, súlyos cukorbetegeknek is reggelire cukros dióskiflit és lekvárt adtak.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile