Aktuális, Társadalom

A covid-oltás második dózisa után életét vesztette egy váradi líceum volt igazgatónője

Életét vesztette március 8-án egy 55 éves, nagyváradi tanárnő,  azt követően, hogy beadták neki a covid ellenes vakcina második dózisát.

ADRIANA BUNEA tanárnő a nagyváradi Friederich Schiller Német Elméleti Líceum ismert és népszerű pedagógusa,  március 8-án került kórházba. A férje, aki szintén pedagógus elmondta, egyszerre kapták meg március 7-én délután a Moderna vakcináját, ám az akkor beadott második dózis után a feleségének súlyos, mérgezési tünetekhez hasonló szimptómái lettek, melyek miatt azonnal kórházba kellett szállítani. A kórházban azonban hiába próbálták megmenteni, a szervei egymás után leálltak és meghalt.

A férj elmondása szerint feleségének nem volt előzetesen semmilyen betegsége, azonban az elmúlt két hétben sorozatosan furcsa rosszullétei voltak.

A megyei kórház sürgősségi osztályán elvégzett analízisek alapján az orvosok ismeretlen mérgező anyagot találtak  a beteg vérében. Covid tesztet is végeztek, ami negatív lett.

A feltételezett diagnózis egyelőre  „ismeretlen anyaggal” való mérgezés, a Nagyváradi Megyei Kórház orvosai azt állítják, egyelőre semmilyen bizonyítékuk nincs arra, hogy a tanárnő furcsa és váratlan halálának bármilyen köze lenne ahhoz, hogy közvetlen halála előtt megkapta a covid vakcinát. Persze nem zárhatják ki míg  részletes vizsgálati eredményt nem kapnak. Az orvosok úgy vélik, a törvényszéki boncolás után pontosabb képet kapnak a tanárnő halálának okáról.

A törvényszéki boncolást péntek este végezték el, azonban az eredményekre állítólag várni kell, mert a speciális elemzéseket Temesváron tudják elvégezni. A tisztázatlan haláleset kapcsán hivatalból nyomozást kezdtek a hatóságok.

A nagyváradi oltóközpont egyelőre nem hajlandó pontosan megnevezni a vakcina sorszámát, amivel a tanárnőt is beoltották.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile