Aktuális

A covid-oltásra jelentkezők egyharmada visszalépett Romániában

Az AstraZeneca oltásra feliratkozott romániaiak egyharmada nem jelent meg a beprogramozott covid-oltáson, jelentette be Valeriu Gheorghiță a romániai oltáskampány vezetője. Ez szám szerint annyit jelent, hogy 207 000 személy törölte az oltási regisztrációját, 99 000 személy pedig egyszerűen nem jelent meg a beprogramozott oltáson.

Valeriu Gheorghiță azzal próbálta szépíteni ezeket a sokat mondó tömeges visszalépéseket, hogy sokan, akik lemondták az AstraZeneca oltóanyag beadását, feliratkoztak más gyártó által előállított covid-oltásra. A hivatalos statisztikák szerint Romániában 780 000 személy regisztrált az oltáslistákra. Az oltáskampány vezetője azt is elmondta, megérti, hogy nagyon sokan elbizonytalanodtak az AstraZeneca oltását illetően, de remélhetőleg az Európai Gyógyszerügynökség megfelelő döntést hoz majd arról, veszélyes vagy sem ez a vakcina.

Az AstraZeneca covid-vakcinájához több haláleset köthető az elmúlt hetekben Romániában is. Nem mehglepő tehát, ha az emberek mérlegeltek és sokan még az oltáspártiak közül sem merték megkockáztatni a kétes  kíséreti szer beadatását.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile