Aktuális, Külpolitika

A covid terrrorizmus szembeköpi az európai értékrendet: Málta csak a teljesen beoltott turistákat engedi be

Málta július 14-től csak azokat a turistákat engedi be, akik teljesen immunizáltak a koronavírussal szemben – jelentette be Chris Fearne egészségügyi miniszter pénteken.

„Mi leszünk az első uniós állam, amely így tesz, de meg kell védenünk a társadalmunkat”– közölte Fearne sajtótájékoztatóján.

Az egészségügyi tárcavezető annak nyomán nyilatkozott, hogy hétfő óta megkétszereződött az azonosított új fertőzöttek száma a szigetország területén.

Eddig a turisták beutazhattak, amennyiben teljesen beoltották őket, vagy negatív PCR-tesztet tudtak felmutatni. A kivételt brit turisták képezték, akik esetében a „koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsa” (SIC!)  miatt megkövetelték a teljes beoltottságot.

Fearne arról számolt be, az esetszám megugrása olyan turistákhoz köthető, akik nem voltak immunizálva, de negatív teszteredmény birtokában felszállhattak a repülőgépre. A legtöbben közülük fiatalok, akik angol tannyelvű iskolákban diákok. Hozzátette, hogy ezeket az oktatási intézményeket szerdától bezárják.

A miniszter ugyanakkor kifejtette, hogy egyedül az Európai Unió és Nagy-Britannia által kiállított oltási igazolványokat fogadnak el. Kivételt fognak képezni ugyanakkor a teljesen beoltott szülőkkel utazó 12 évesnél fiatalabb gyerekek, ha vírustesztjük negatívnak bizonyul.

Forrás: MTI

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile