Aktuális, Külpolitika

A covid-tilalom után a bűnözéstől félnek Miami-ban – hatalmas tömeg akar bulizni a karantén sanyargatások után

A covid-terror fogságából megszabadult amerikaiak bulizni akarnak. Emiatt viszont olyan tömegek lepték el, a covid-zsarnokságot levető államok ismert szórakozóhelyeit, hogy a hatóságok attól féltek tömegverekedések törhetnek ki. A floridai Miami polgármestere, dan Gelber rendkívüli állapotot és kijárási tilalmat hirdetett. Mindezt azzal indokolta, hogy rendkívül sok ember jelent meg a város közterületein esténként az utóbbi napokban.

Az útlezárások és az este 8 után érvénybe lépő kijárási tilalom 3 napig lesz érvényben. A Miami Beachre is csak a helyi forgalmat engedélyezik este 21 óra után.

 

Ledobva a kényszerű karantén láncait, az amerikaiak bulizni akarnak!

Szombat este akkora tömeg volt a város egyes, a turisták által látogatott részein, hogy lényegében egy talpalatnyi hely sem maradt, a rendőrök többször paprikaspray-t vetettek be, úgy tudták csak szétoszlatni a csoportosulásokat. A polgármester jelezte, a város összes egyenruhása nem lenne elég, ha valami szörnyűség következne be, márpedig ezt nem szerették volna megvárni. A sok ember megjelenését pedig a tavaszi szünettel hozta összefüggésbe.

Egy másik tisztségviselő arról beszélt,

az Ocean Drive úgy nézett ki péntek este, mint egy rockkoncert, sem a járdát, sem a füvet nem lehetett látni, akkora volt a tömeg.

Az egyenruhások több tucat embert tartóztattak le, két rendőr viszont meg is sérült, amikor egy gyanúsítottat akartak előállítani.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile