Aktuális

A covid-vakcina tökéletes eszköz az emberi jogok és az Alkotmány szembeköpésére – aki nem oltat, az adót sem kell, fizessen?

Azt nagyjából minden polgár sejti, hogy se a vendéglős, se a hotelrecepciós SŐT A RENDŐRSÉG SEM KÉRHETI EL EGY ÁLLAMPOLGÁR SZIGORÚAN BIZALMAS, ORVOSI BEAVATKOZÁST IGAZOLÓ BIZONYLATAIT, ÍGY AZ ÚGYNEVEZETT OLTÁSI IGAZOLVÁNYT SEM! A román Alkotmány értelmében ugyanis az orvosi beavatkozásokra vonatkozó iratok a bizalmas, személyes adatvédelem kategóriába tartoznak.

De a Bolondok Bolygólyán, amivé a covidmizéria a Föld nevű bolygót változtatta, már megszemlélhettük azt a horror-groteszk helyzetet mikor a banki biztonsági ember testhőmérsékletet mért a bankba betérő ügyfeleknek.

Valahogy ez a kategória az, amit a román kormány covid-fűrerei most tovább akarnak tupírozni. Egyre világosabb, hogy a Iohannis féle covid-kormány teljesen belegabalyodott a hazugságokba, s most éppen azon vannak, hogy kihazudják magukat a csapdából, amibe keveredtek.

Raed Arafat belügyi államtitkár péntek este közölte: pénzbírsággal sújtják május 15-től a tömegrendezvények szervezőit, ha nem ellenőrzik a résztvevők beoltottságát. A katasztrófavédelem vezetője a járványügyi korlátozások fokozatos feloldásának első intézkedéseit ismertető sajtótájékoztatón beszélt erről. A péntek este elfogadott kormányhatározat nagyobb létszámú rendezvények megszervezését is lehetővé teszi, de kizárólag a koronavírus ellen beoltott, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy 24 óránál frissebb negatív antigén-teszttel rendelkező résztvevők számára.

„A rendezvények szervezőinek kötelességük lesz ellenőrizni, hogy a résztvevők be vannak-e oltva. Ellenkező esetben bírsággal sújtják őket” – jelentette ki Arafat. Azt is leszögezte: a korábbi szabályozásoktól eltérően a betegségen átesetteket már nem tekintik védetteknek, tehát nem sorolják a beoltottakkal, vagy negatív tesztet felmutatókkal azonos kategóriába. A sajtótájékoztatón nem részletezték, milyen dokumentumokkal lehet bizonyítani a beoltottságot, de vélhetően azzal az igazolással, amit az oltásközpontok állítanak ki a vakcina beadásakor.

Az Arafat által felsoroltak egy az egyben alkotmányellenes és jogtalan intézkedések.

Az oltás miatti megkülönböztetés pedig felveti a kérdés, ha azok, akik nem kérnek a kísérleti vakcinákból, s emiatt kevesebb jogaik, társadalmi lehetőségük lesz, azok akkor logikusan kevesebb adót is fognak fizetni az államnak?  

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile