Aktuális

A covid19 kísérleti vakcina a vérrög-képződés lehetősége miatt  veszélyes lehet azoknak, akik repülőre ülnek: már figyelmeztették a pilótákat, oltás után  pár napig ne üljenek gépre

A covid19 kísérleti vakcina a szervezetben vérrögöket képző mellékhatása egy új vetületben bukkan fel, mint akár életveszélyessé válható szövődmény, éspedig a repülőgéppel utazóknak jelent veszélyt.

Tudott dolog, hogy olyan személyek, akiknek nagyobb esélyük van valami miatt, (betegség, sérülés, csonttörés) arra, hogy a szervezetükben vérrög képződjön, nem ülhetnek repülőgépre, mert a magasban a légnyomás hatására ez akár végzetes reakciókat okozhat.

Most pedig itt egy új veszély, éspedig a covid vakcinával beoltottak esetében a repülő út, ugyanis az már biztos, hogy a vakcina miatt fokozott vérrögképződés léphet fel.

A légitársaságok zöme cinkosa volt a covid19 manővert levezénylőknek, első szóra lezárták a reptereket, felfüggesztették a szabad repülőutakat. Most pedig egyre több légitársaság fontolgatja azt, hogy csakis a beoltottak repülhetnek a járataikon. Éppen ezért igencsak furcsa, könnyen tragédiákba csapható helyzet állt elő, a beoltottak és a vérrögképződés veszélye miatt.

Több országban az orvosok azt javasolták a beoltott személyeknek, hogy a vakcina beadatása után  egy-két hétig ne üljenek repülőre. Ez az időszak azonban egyelőre nem ismert, nem tudni kinek, mikor, a  vakcina beadása után hány nappal, héttel keletkezhet vérrög a szervezetében, főleg a magasban.

A Volkskrant portálon megjelent cikk szerint több légitársaság figyelmezteti a pilótákat, hogy oltás után pár napig semmiképpen ne szálljanak gépre. Ez az új veszély, sajnálatos módon még sok tragédiát okozhat, és a legszomorúbb az, hogy az orvosok sem igazán tudnak mit kezdeni a nagy emberkísérlet mellékhatásaival.

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile