Aktuális, Belpolitika

A covid19 már nem légúti, hanem elmeorvosi állapot a tanügyi minisztérium főmuftiijainál: Ismét új szabály az iskolába menésben, egyre nagyobb a káosz

Napról–napra, sőt óráról órára változik újabban a tanügyi minisztérium iskolába menési covid-szabályozása, s ez azonkívül, hogy teljes káoszt okoz, csak azt igazolja, ennek az egész cirkusznak rég nincs semmi köze semmilyen vírushoz vagy járványhoz.

Megjelent hétfőn a Hivatalos Közlönyben az egészségügyi és az oktatási miniszter közös rendelete, amelynek értelmében, ha egy településen 1 ezrelék alá csökken a fertőzöttségi ráta, az iskolák már másnaptól áttérhetnek a teljes körű jelenléti oktatásra, írja az Agerpres.

Eddig a pénteki járványadatok alapján szabták meg, hogy milyen forgatókönyv szerint működnek a tanintézetek a következő héten. A rendelet szerint ugyanakkor a tanév hátralevő részében a járványhelyzet alakulásának függvényében módosíthatnak majd a hatóságok az egyes települések tanintézetei által alkalmazott forgatókönyveken. Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter a téma kapcsán rámutatott, próbálnak igazodni a folyamatosan változó helyzethez, és minden új szabályozás bevezetésekor a tanulók érdekeit tartják szem előtt. „Engem nem fog meggyőzni senki arról, hogy nem származik veszteségük a tanulóknak az online oktatásból. Éppen ezért mindent megteszünk annak érdekében – és méltányolom az egészségügyi miniszter megértését –, hogy megadjuk a lehetőséget a diákoknak az iskolában való tanulásra” – fogalmazott, hozzátéve, azok, akiknek tüneteik vannak, vagy valamilyen ok miatt jobban ki vannak téve a megfertőződés veszélyének, továbbra is távoktatásban vehetnek részt. A tárcavezető hangsúlyozta, a megyei vészhelyzeti bizottságokra bízzák annak eldöntését, hogy milyen mértékben lazítanak a korlátozáson. „Ha a fertőzöttségi ráta huzamos ideig csökkenő tendenciát mutat, nyitva tarthatnak az iskolák. Ha azonban elkezd nőni, elővigyázatosabbaknak kell lenni a döntésekkel”

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile