Aktuális, Külpolitika

A covidterrorizmus egyre durvul a Nagy Almában – Kötelezővé teszik az oltást a New York-i iskolákban

Míg az USA több államában  megpróbálják kiiktatni a covid terrort  a társadalomból, addig New Yorkban  nemhogy enyhülne ez a társadalmi őrület, de egyre erősödik.  New York városában az állami iskolák minden dolgozója számára kötelezővé teszik az oltást – írja az AP. A város tisztviselői hétfőn jelentették be az új szabályozást. Korábban még azt ígérték, hogy az oltást heti egy teszttel is ki lehet majd váltani.

A rendelkezés az első példa arra, hogy a város valamely intézménytípusában alternatíva nélkül kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást.

 

Ennek értelmében összesen 148 ezer embernek kell beadni az oltást legkésőbb szeptember 27-ig. A város egyelőre nem közölte, hogy a szabályozás alól lesznek-e kivételek, illetve hogy milyen büntetésben részesülnek azok, akik nem oltatják be magukat.

A rendelkezésre álló adatok szerint az iskolai dolgozók körülbelül 63 százaléka már beoltotta magát New Yorkban. A tényleges arányuk ennél még valamivel magasabb lehet, mivel azokat egyelőre nem tudták nyilvántartásba venni, akik a városon kívül adatták be az oltást.

A szigorú lépést azzal magyarázzák, hogy New Yorkban gyors ütemben terjed a koronavírus úgynevezett „delta-variánsa” ( aminek a létezésére valójában eddig egyetlen hivatalos,tudoményosan  elfogadható orvosi  bizonyíték sincs,szerk.megj.) . Emiatt már az előző héten újabb járványügyi rendelkezések léptek érvénybe, amelyek oltási igazolványhoz kötötték többek közt az éttermek és edzőtermek látogatását is.

Forrás: Index

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile