Aktuális

A FDA nem engedélyezte a Pfizer covid-szérum harmadik adagjának alkalmazását: egyre több a homály a vakcinák engedélyeztetése körül

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) nem hagyja jóvá, a Pfizer vakcina harmadik adagjának alkalmazását és ennek besorolását a teljes-körú oltottságba. Ez  azért is furcsa, mivel már több országban ( így Magyarországon is)  elkezdték beadni az erre kaphatóknak a harmadik adag „covid-oltást”. Egyre világosabbá válik, hogy ezek a védőoltásnak mondott mRNS szérumok valójában NEM  RENDELKEZNEK semmilyen törvényes gyógyszerészeti és egészségbiztonsági jóváhagyással. És ez logikus is, ugyanis ezek a GMO-s  szérumok egytől-egyig kísérleti szakaszban levő szerek, melyek tömeges alkalmazását kizárólag a vírus-kimutatására és diagnózis felállítására alkalmatlan PCR tesztekre alapozott, hamisított járványügyi adatokra bazírozott „veszélyhelyzetekkel” és pandémiás mesével lehetett végrehajtani.

Hatalmas többséggel, 16:2 arányban leszavazta az amerikai gyógyszerfelügyelet szerepét is betöltő FDA szakértői panelja azt, hogy általános jelleggel, minden 16 év felettinek beadhassák a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának harmadik dózisát – közölte a Bloomberg péntek éjjel.

Miért utasították el a Pfizer kérelmét?

A hivatalos jelentés szerint, a FDA szakemberei nem biztosak abban, hogy a 3. adag minden beteg számára előnyös lenne. Kétségeik vannak egy további adag beadását a  fiatal felnőttek és serdülőkorúak  esetben, ugyanis  ez a harmadik adag több kockázatot hordoz magában, nem beszélve arról, hogy   SEMMILYEN garancia nincs a szer hosszútávű alkalmazásának biztonságára, azaz a hosszútávú mellékhatásokról SEMMIT nem lehet tudni. A harmadik adag covid-szert egyelőre a veszélyeztetett kategóriába sorolt időseknek engedélyezik, morbid cinizmussal szólva, úgy látszik, őket nem féltik a hosszútávú mellékhatásoktól.

Mindez azonban úgy tűnik nem okoz gondot azoknak a covid-kormányoknak, akik erőltetik a harmadik, sőt Izraelben már a negyedik adag GMO-s trutyit.

 

Forrás: Bloomberg

Abonează-te
Notificare la
guest